Lihapulla mac & cheese
6
5min työaika + 1h 5min kokonaisaika
Helppo
Tämä perinteisen makaronilaatikon sukulainen on saanut vaikutteita Amerikasta. Superhelppo mac&cheese valmistuu kuin itsestään Kunnon lihapullista, makaronista sekä cheddar- ja mozzarellajuustosta, jotka laitetaan kaikki samaan vuokaan ja tunniksi uuniin. Tämä jos joku on kunnon lohturuokaa.
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 1 kpl pussillinen makaronia (à 400 g)
- 150 g mozzarellaraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 l kevytmaitoa
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
- 2 rkl tuoreita yrttejä koristeluun (esm. persiljaa tai ruohosipulia)
- 150 g cheddarjuustoraastetta
Ohje
Voitele noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka öljyllä.
Lisää vuokaan makaronit, juustoraasteet, suola, sipulijauhe, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita ja kaada päälle maito. Peitä vuoka foliolla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja lisää lihapullat makaronilaatikon päälle ja jatka kypsennystä vielä 15–20 minuuttia.
Viimeistele vuoka hienonnetuilla yrteillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 874 kJ / 209 kcal | 2797 kJ / 669 kcal |
Rasva | 10.5 g | 33.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.8 g | 15.4 g |
Hiilihydraatit | 17.5 g | 55.9 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 8.7 g |
Proteiini | 10 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.3 g |
Suola | 0.8 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.