Lihapullasalaattikupit
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Lihapullasalaattikupit
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 0.5 kpl kurkkua
- 2 kpl porkkanaa
- 2 kpl nektariinia
- 0.5 kpl ruukkua thaibasilikaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 kpl pussia lehtisalaattia
- 2 rkl chiliöljyä
Ohje
Pese kurkku ja kuori porkkanat. Suikaloi kurkku ja porkkanat juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi kulhoon.
Pese nektariini ja halkaise se. Poista siemen ja leikkaa nektariinit lohkoiksi. Nypi thaibasilikasta lehdet. Siirrä kaikki ainekset kulhoon. Mittaa päälle riisiviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.
Irrota salaatista lehtiä, huuhtele ja kuivaa ne. Siirrä salaatinlehdet lautasille valmiiksi annoksiksi. Lisää päälle marinoitua salaattia.
Lisää pannulle chiliöljy ja paista lihapullia muutama minuutti tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lihapullat salaatin päälle. Viimeistele thaibasilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 599 kJ / 144 kcal | 1437 kJ / 346 kcal |
Rasva | 10.7 g | 25.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 5.4 g | 12.9 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 8.9 g |
Proteiini | 5 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1 g | 2.4 g |
Suola | 0.5 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.