Siirry sisältöön
Lyttyperunapiirakka ilmakuivatulla kinkulla

Lyttyperunapiirakka ilmakuivatulla kinkulla

Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g

2h 15min (josta aktiivista 45min)

8

Keskitaso

Tämä lyttyperunapiirakka on ihastuttava yhdistelmä suomalaista raaka-aineita ja italialaisia makuja. Litistetyt varhaisperunat muodostavat piirakan rustiikkisen pohjan, joka saa uunissa kauniin paahteisen pinnan. Täytteessä maistuu tuorejuusto, Milano-salami ja parmesaani, ja lopullinen viimeistely – ricottajuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja yrttivihreitä – tekee tästä annoksesta täydellisen tarjottavan kevään ja kesän juhliin. Näyttävä, herkullinen ja juuri sopivan erilainen – tämä piirakka kerää kehuja niin buffetissa kuin brunssipöydässäkin.

Ainekset

Koristelu
  • 1 kpl Snellman Milano salami 100 g
  • 750 g perunaa
  • 2 kpl rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
  • 100 g parmesaani juustoa
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  1. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Asettele perunat vuoan pohjalle ja litistä ne esimerkiksi lasilla. Painele tämän jälkeen lasilla perunat tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää leivinpaperia apuna.
  1. Esipaista pohjaa 200 asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
  1. Sekoita tuorejuusto, Milano salami, salottisipuli, parmesaani, ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti esipaistetun perunapohjan päälle.
  1. Paista täytetty piirakkaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
  1. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  1. Sekoita ricottajuusto tasaiseksi. Pursota tai lusikoi ricottaa piirakan päälle koristeeksi. Viimeistele ilmakuivatulla kinkulla, rucolalla, salottisipulirenkailla, tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 175 g
Energia 701 kJ / 168 kcal 1226 kJ / 294 kcal
Rasva 11.1 g 19.5 g
- josta tyydyttynyttä 6.6 g 11.5 g
Hiilihydraatit 8.9 g 15.6 g
- josta sokereita 1.8 g 3.2 g
Proteiini 8 g 14 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.5 g
Suola 1.3 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä lyttyperunapiirakka on ihastuttava yhdistelmä suomalaista raaka-aineita ja italialaisia makuja. Litistetyt varhaisperunat muodostavat piirakan rustiikkisen pohjan, joka saa uunissa kauniin paahteisen pinnan. Täytteessä maistuu tuorejuusto, Milano-salami ja parmesaani, ja lopullinen viimeistely – ricottajuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja yrttivihreitä – tekee tästä annoksesta täydellisen tarjottavan kevään ja kesän juhliin. Näyttävä, herkullinen ja juuri sopivan erilainen – tämä piirakka kerää kehuja niin buffetissa kuin brunssipöydässäkin.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle