
Lyttyperunapiirakka ilmakuivatulla kinkulla
Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g2h 15min (josta aktiivista 45min)
8
Keskitaso
Tämä lyttyperunapiirakka on ihastuttava yhdistelmä suomalaista raaka-aineita ja italialaisia makuja. Litistetyt varhaisperunat muodostavat piirakan rustiikkisen pohjan, joka saa uunissa kauniin paahteisen pinnan. Täytteessä maistuu tuorejuusto, Milano-salami ja parmesaani, ja lopullinen viimeistely – ricottajuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja yrttivihreitä – tekee tästä annoksesta täydellisen tarjottavan kevään ja kesän juhliin. Näyttävä, herkullinen ja juuri sopivan erilainen – tämä piirakka kerää kehuja niin buffetissa kuin brunssipöydässäkin.
Ainekset
Koristelu
- 1 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g
- 100 g Ricottajuustoa
- 30 g rucolasalaattia
- basilikaa
- syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun
- 1 kpl salottisipulia
- 1 kpl Snellman Milano salami 100 g
- 750 g perunaa
- 2 kpl rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
- 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
- 100 g parmesaani juustoa
- 0.5 tl chilihiutaleita
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
- Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Asettele perunat vuoan pohjalle ja litistä ne esimerkiksi lasilla. Painele tämän jälkeen lasilla perunat tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää leivinpaperia apuna.
- Esipaista pohjaa 200 asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto, Milano salami, salottisipuli, parmesaani, ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti esipaistetun perunapohjan päälle.
- Paista täytetty piirakkaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
- Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita ricottajuusto tasaiseksi. Pursota tai lusikoi ricottaa piirakan päälle koristeeksi. Viimeistele ilmakuivatulla kinkulla, rucolalla, salottisipulirenkailla, tuoreilla yrteillä ja syötävillä kukilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 175 g | |
---|---|---|
Energia | 701 kJ / 168 kcal | 1226 kJ / 294 kcal |
Rasva | 11.1 g | 19.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.6 g | 11.5 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 15.6 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 3.2 g |
Proteiini | 8 g | 14 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.5 g |
Suola | 1.3 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Tämä lyttyperunapiirakka on ihastuttava yhdistelmä suomalaista raaka-aineita ja italialaisia makuja. Litistetyt varhaisperunat muodostavat piirakan rustiikkisen pohjan, joka saa uunissa kauniin paahteisen pinnan. Täytteessä maistuu tuorejuusto, Milano-salami ja parmesaani, ja lopullinen viimeistely – ricottajuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja yrttivihreitä – tekee tästä annoksesta täydellisen tarjottavan kevään ja kesän juhliin. Näyttävä, herkullinen ja juuri sopivan erilainen – tämä piirakka kerää kehuja niin buffetissa kuin brunssipöydässäkin.