Siirry sisältöön
Maatiaispossun Flank Steak ja metsäsieni-perunasalaatti

Maatiaispossun Flank Steak ja metsäsieni-perunasalaatti

4

40min työaika + 1h 10min kokonaisaika

Keskitaso

Suomalaisen porsaan kupeesta leikattava Snellman Maatiaispossun Flank Steak on suhteellisen vähärasvainen mutta erittäin maukas liha. Liha valmistuu käden käänteessä – grillaa tai paista flank steak pannulla ja viipaloi esimerkiksi tacojen täytteeksi. Voit myös kuten tässä Satokausi-reseptissä leikata fileen auki, täyttää sen herkullisella pinaatti-sipulitäytteellä ja kääriä juhlavaksi rullaksi, joka lunastaa paikkansa niin isänpäiväpöydässä, sadonkorjuujuhlissa kuin joulupöydässäkin.

Ainekset

Metsäsieni-perunasalaatti
  • 600 g perunaa
  • 200 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 dl ranskankermaa
  • 0.5 dl majoneesia
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Possurulla ja sen täytteet
  • 600 g Snellman Maatiaispossun flank steak 2 kpl n. 300 g
  • 150 g pinaattia
  • 1 kpl sipulia
  • 1 dl pankojauhoja
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl voita paistamiseen

Ohje

Metsäsieni-perunasalaatti

Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Putsaa sienet ja revi tai leikkaa pienemmäksi. Paista kuumalla pannulla niin, että sienistä haihtuu neste. Anna jäähtyä hetki.

Pilko perunat kuutioiksi ja siirrä kulhoon, lisää paistetut sienet. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää perunasalaatin joukkoon. Mittaa sekaan majoneesi ja ranskankerma, sekoita. Maista salaattia ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Flank steak possurulla

Ota liha huoneenlämpöön 30–60 min ennen valmistamista.

Valmista täyte. Leikkaa sipuli pieneksi, kuullota hetki pannulla öljyssä ja voinokareessa. Lisää pinaatti ja jatka paistamista noin 2–3 minuuttia. Lisää suola, mustapippuri sekä sitruunamehu, sekoita. Nosta hellalta ja lisää pankojauho, sekoita tasaiseksi. Laita sivuun odottamaan.

Leikkaa filee auki levyksi: leikkaa vaakatasossa fileen pitkään sivuun noin 1 cm paksuinen viilto päästä päähän. Jatka leikkaamista varovasti vähän kerrallaan niin, että filee on edelleen kiinni toisesta päästä ja siitä muodostuu yhtenäinen levy. Levitä täytettä tasaisesti lihan päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Sulje rulla cocktailtikuilla tai paistinarulla.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista rullan pinta. Siirrä uuninkestävään vuokaan. Aseta rullan keskelle lihaan paistomittari ja paista uunin keskiosassa 175-asteisessa uunissa noin 40–60 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 70 astetta.

Nosta uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa rulla siivuiksi ja tarjoile sieni-perunasalaatin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 527 kJ / 126 kcal 2106 kJ / 502 kcal
Rasva 5.4 g 21.5 g
- josta tyydyttynyttä 2.5 g 9.9 g
Hiilihydraatit 9.5 g 38.1 g
- josta sokereita 2.6 g 10.6 g
Proteiini 9 g 37 g
Ravintokuitu 0.9 g 3.5 g
Suola 0.5 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle