Maissiribsit ja pehmeät possutacot
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Maissiribsit
- 4 kpl tuoretta maissintähkää
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
Tomaattisalaatti
- 4 kpl tomaattia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl punaista chiliä
- 1 kpl punasipulia
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
Limemajoneesi
- 1 tl raastettua limen kuorta
- 1 rkl limen mehua
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl ripaus suolaa
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sweet chili fileepihvi 460 g
- 8 kpl maissitortillaa
Ohje
Valmista maissiribsit. Kuori maissien vihreät kuoret pois. Lohko maissintähkät pitkittäin neljään lohkoon. Varo sormiasi, tämä vaatii jonkin verran voimaa. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sitä reippaasti maissien pintaan.
Käännä leikkuupinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Hienonna joukkoon chili, valkosipulinkynsi, punasipuli ja korianteri. Mausta sokerilla, suolalla ja limetinmehulla. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
Lusikoi majoneesi kulhoon. Mittaa sekaan limetinmehu sekä raastettu kuori. Sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Paista Snellman Maatiaispossun Sweet chili fileepihvit pannulla kypsäksi. Leikkaa siivuiksi.
Lämmitä maissitortillat nopeasti pannulla. Täytä letut ja nauti maissiribsien kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 550 g | |
---|---|---|
Energia | 552 kJ / 132 kcal | 3037 kJ / 724 kcal |
Rasva | 5.4 g | 29.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.7 g | 4 g |
Hiilihydraatit | 15.1 g | 83.2 g |
- josta sokereita | 3.5 g | 19.2 g |
Proteiini | 5 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3.8 g |
Suola | 0.6 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.