
Naudan fileepihvit airfryerissa ja puttanesca-kastike
Naudan pippurinen fileepihvi 2 kpl 240 g30min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 2 kpl Snellman Naudan pippurinen fileepihvi 2 kpl 240 g
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Puttanesca-kastike
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 100 g mustia kivettömiä oliiveja
- 10 kpl kirsikkatomaattia
- 5 rkl kapriksia
- 3 kpl sardellifileetä öljyssä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Pihvit
- Ota pihvit huoneenlämpöön n. Tunti ennen paistamista.
-
Kuumenna airfryer 200 asteiseksi (n. 5 min).
-
Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla ja mausta pihvit suolla ja pippurilla.
-
Laita pihvit airfryeriin ja kypsennä n. 4–5 min halutusta kypsyysasteesta riippuen.
-
Nosta pihvit leikkuulaudalle ja anna vetäytyä vähintään 15 min.
-
Viipaloi pihvit poikkisyin ja tarjoile heti esimerkiksi puttanesca-kastikkeen ja muiden lisukkeiden kera.
Puttanesca-kastike
-
Kuori ja hienonna valkosipuli. Puolita kirsikkatomaatit ja oliivit.
-
Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota valkosipuli, kaprikset ja sardellit keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes valkosipuli alkaa saamaan aavistuksen väriä.
-
Nosta pannun lämpötilaa ja lisää tomaattipyree ja freesaa muutamaa minuutti koko ajan sekoittaen.
-
Lisää paseerattu tomaatti ja sokeri ja annan kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 min. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 715 kJ / 172 kcal | 1573 kJ / 378 kcal |
Rasva | 10.6 g | 23.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2 g | 4.4 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 9.7 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 8.1 g |
Proteiini | 13 g | 29 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 3.3 g |
Suola | 2.1 g | 4.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.