Siirry sisältöön
Naudan fileepihvit airfryerissa ja puttanesca-kastike

Naudan fileepihvit airfryerissa ja puttanesca-kastike

Naudan pippurinen fileepihvi 2 kpl 240 g

30min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Airfryer ei ehkä ole se ensimmäinen valmistustapa, joka tulee mieleen, kun suunnittelet oikein hyvästä pihvistä nauttimista – tämä 2020-luvun keittiöiden trendikäs herkkuhyrrä kuitenkin takaa aivan loistavan lopputuloksen, luonnollisesti hyvillä raaka-aineilla. Katso oheisesta videoreseptistä huippukokki Micke Björklundin vinkki, miten onnistut pihvin kanssa ja loihdi samalla meidän pippuripihvimme kylkeen herkullisen italialaisvivahteisen puttanesca-kastikkeen, jossa makua tuovat tomaatit, oliivit, sardellit ja kapris.

Ainekset

Puttanesca-kastike
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 100 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 10 kpl kirsikkatomaattia
  • 5 rkl kapriksia
  • 3 kpl sardellifileetä öljyssä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Pihvit
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön n. Tunti ennen paistamista.
  2. Kuumenna airfryer 200 asteiseksi (n. 5 min).

  3. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla ja mausta pihvit suolla ja pippurilla.

  4. Laita pihvit airfryeriin ja kypsennä n. 4–5 min halutusta kypsyysasteesta riippuen.

  5. Nosta pihvit leikkuulaudalle ja anna vetäytyä vähintään 15 min.

  6. Viipaloi pihvit poikkisyin ja tarjoile heti esimerkiksi puttanesca-kastikkeen ja muiden lisukkeiden kera.

Puttanesca-kastike
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puolita kirsikkatomaatit ja oliivit.

  2. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota valkosipuli, kaprikset ja sardellit keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes valkosipuli alkaa saamaan aavistuksen väriä.

  3. Nosta pannun lämpötilaa ja lisää tomaattipyree ja freesaa muutamaa minuutti koko ajan sekoittaen.

  4. Lisää paseerattu tomaatti ja sokeri ja annan kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 min. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 220 g
Energia 715 kJ / 172 kcal 1573 kJ / 378 kcal
Rasva 10.6 g 23.3 g
- josta tyydyttynyttä 2 g 4.4 g
Hiilihydraatit 4.4 g 9.7 g
- josta sokereita 3.7 g 8.1 g
Proteiini 13 g 29 g
Ravintokuitu 1.5 g 3.3 g
Suola 2.1 g 4.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Airfryer ei ehkä ole se ensimmäinen valmistustapa, joka tulee mieleen, kun suunnittelet oikein hyvästä pihvistä nauttimista – tämä 2020-luvun keittiöiden trendikäs herkkuhyrrä kuitenkin takaa aivan loistavan lopputuloksen, luonnollisesti hyvillä raaka-aineilla. Katso oheisesta videoreseptistä huippukokki Micke Björklundin vinkki, miten onnistut pihvin kanssa ja loihdi samalla meidän pippuripihvimme kylkeen herkullisen italialaisvivahteisen puttanesca-kastikkeen, jossa makua tuovat tomaatit, oliivit, sardellit ja kapris.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle