Naudan ulkofilee Micke Björklundin tapaan, tomaattisalaatin, broccolinin ja valkosipulivoin kera
4
50min työaika + 50min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Naudan ulkofilee Micke Björklundin tapaan
- 1 kpl Snellman Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 320 g
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Tomaattisalaatti
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 tl valkoviinietikkaa
- 0.5 kpl punasipulia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 6 kpl basilikanlehtiä
Maustevoi ulkofilepihville
- 250 g voita
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl persiljaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Broccolinit
- 150 g broccoliinia
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Pihvin maustaminen
Ota liha huoneenlämpöön ja mausta se kummaltakin puolelta noin tuntia ennen valmistusta.
Jos käytät kokonaista ulkofilettä, poista mahdolliset kalvot mutta jätä pintarasva paikalleen. Leikka liha neljään pihviin ja mausta.
Tomaattisalaatti
Halkaise tomaatit ja aseta pienehköön kulhoon. Suolaa ja kaada öljyt ja valkoviinietikat päälle ja täydennä pilkkomalla puolikas punasipuli ja lisäämällä se kulhoon.
Sotke sekaan vielä puolen tusinan verran basilikanlehtiä jotka voit repiä pienempiin kappaleisiin. Siirrä kulho sen jälkeen sivuun.
Maustevoi
Ota voi huoneenlämpöön ja anna pehmetä. Lisää sekaan suolaa ja pippuria.
Pilko ensin valkosipulit pienemmäksi ja jauha sitten massaksi käyttäen veitsen vartta ja sormisuolaa jyrsimenä. Painelemalla veitsen varrella saat mahtavasti mehut irti. Sekoita vielä hakkaamasi persiljaa voin sekaan, mutta jätä koostumus melko myökkyisäksi.
Broccolini
Käytä broccolinint koneen ohjeiden mukaan rasvakeittimessä tai valmista kevyesti öljytyt ja suolatut varrelliset broccolinit Air Fryerissa (200 astetta, 6-7 minuuttia, lisää minuutteja tarvittaessa).
Suolaa valmiit broccolinit ja koristele juustoraasteella, sekoittaen varovasti niin että parmesan levittäytyy mukavasti joka paikkaan.
Paistaminen
Paista itsellesi medium-pihvit lämpimällä pannulla. Pari minuuttia per puoli riittänee, mutta luota aisteihisi kun päätät milloin on aika kääntää. Hyvä paistopinta takaa mukavan makuelämyksen ja nestettä saa mielellään nousta lihapalan pintaan ennen kääntämistä. Micke Björklundin vinkki on, että jos käytät paistimittaria on 55 astetta se täydellinen medium.
Kun koet että pihvisi on valmis, otat lämpöä pienemmälle. Nyt lisäät pannulle reippaasti maustevoita, 2-3 ruokalusikallista, ja annat sulaa lihojen ylle. Jatka voin kierrättämistä pannulla vielä joitain minuutteja.
Esillepano
Tarjoiluastiasi pohjalle jakelet tomaattisalaatin, päälle ohuiksi siivuiksi leikkaamasi lihapalaset jotka viimeistelet maustevoilla. Päällimmäiseen kerrokseen tulee lämpimän juustoiset, rapeat broccolinit. Voit vielä viimeistellä annoksen raastamalla lisää parmesaania koko komeuden ylle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1197 kJ / 290 kcal | 2993 kJ / 725 kcal |
Rasva | 27.4 g | 68.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 14.4 g | 36.1 g |
Hiilihydraatit | 2 g | 4.9 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.8 g |
Proteiini | 9 g | 23 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 3.6 g |
Suola | 2.5 g | 6.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.