Naudan ulkofilee Micke Björklundin tapaan, tomaattisalaatin, broccolinin ja valkosipulivoin kera

Ryggbiff med tomatsallad, stjälkbroccoli och vitlökssmör

Minisarjassa ”Mickes matresa” ahvenanmaalainen kokki ja mediapersoona Michael Björklund tekee laadukkaita annoksia Snellmanin raaka-aineista ja tutustuu matkan varrella pohjalaisiin tuotanto-olosuhteisiin ja kunnon perhetiloihin. Sarjan neljännessä ja viimeisessä jaksossa Micke piipahtaa Ähtävällä maitotilalla ja päättää päivän valmistamalla mehevät naudan ulkofileepihvit mahtavien ja monipuolisten lisukkeiden kanssa.

Katso kaikki ”Mickes Matresa”-jaksot Herra Snellmanin YouTube-kanavalta.

4 50 min

Ainekset

  • 2 kpl Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl
  • sormisuolaa
  • mustaapippuria myllystä
Tomaattisalaatti
  • 1 rasia pieniä kirsikkatomaatteja
  • 1 tilkka valkoviinietikkaa
  • 0,5 - 1 dl öljyä
  • punasipulin puolikas
  • suolaa
Maustevoi
  • 250 g voita
  • 4 st valkosipulikynttä + sormisuolaa
  • persiljaa
  • reippaasti suolaa ja pippuria
Broccolinit
  • 150 g broccolinia (pussillinen)
  • parmesanraastetta
  • suolaa

Naudan ulkofilee Micke Björklundin tapaan, tomaattisalaatin, broccolinin ja valkosipulivoin kera — Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön ja mausta se kummaltakin puolelta noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Jos käytät kokonaista ulkofilettä, poista mahdolliset kalvot mutta jätä pintarasva paikalleen. Leikka liha neljään pihviin ja mausta.
Tomaattisalaatti
  1. Halkaise tomaatit ja aseta pienehköön kulhoon. Suolaa ja kaada öljyt ja valkoviinietikat päälle ja täydennä pilkkomalla puolikas punasipuli ja lisäämällä se kulhoon.
  2. Sotke sekaan vielä puolen tusinan verran basilikanlehtiä jotka voit repiä pienempiin kappaleisiin. Siirrä kulho sen jälkeen sivuun.
Maustevoi
  1. Ota voi huoneenlämpöön ja anna pehmetä. Lisää sekaan suolaa ja pippuria.
  2. Pilko ensin valkosipulit pienemmäksi ja jauha sitten massaksi käyttäen veitsen vartta ja sormisuolaa jyrsimenä. Painelemalla veitsen varrella saat mahtavasti mehut irti. Sekoita vielä hakkaamasi persiljaa voin sekaan, mutta jätä koostumus melko myökkyisäksi.
Broccolini
  1. Käytä broccolinint koneen ohjeiden mukaan rasvakeittimessä tai valmista kevyesti öljytyt ja suolatut varrelliset broccolinit Air Fryerissa (200 astetta, 6-7 minuuttia, lisää minuutteja tarvittaessa).
  2. Suolaa valmiit broccolinit ja koristele juustoraasteella, sekoittaen varovasti niin että parmesan levittäytyy mukavasti joka paikkaan.
Paistaminen
  1. Paista itsellesi medium-pihvit lämpimällä pannulla. Pari minuuttia per puoli riittänee, mutta luota aisteihisi kun päätät milloin on aika kääntää. Hyvä paistopinta takaa mukavan makuelämyksen ja nestettä saa mielellään nousta lihapalan pintaan ennen kääntämistä. Micke Björklundin vinkki on, että jos käytät paistimittaria on 55 astetta se täydellinen medium.
  2. Kun koet että pihvisi on valmis, otat lämpöä pienemmälle. Nyt lisäät pannulle reippaasti maustevoita, 2-3 ruokalusikallista, ja annat sulaa lihojen ylle. Jatka voin kierrättämistä pannulla vielä joitain minuutteja.
Esillepano
  1. Tarjoiluastiasi pohjalle jakelet tomaattisalaatin, päälle ohuiksi siivuiksi leikkaamasi lihapalaset jotka viimeistelet maustevoilla. Päällimmäiseen kerrokseen tulee lämpimän juustoiset, rapeat broccolinit. Voit vielä viimeistellä annoksen raastamalla lisää parmesaania koko komeuden ylle.

Vinkki!

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit