
Nopea ja helppo hävikkipitsa
25min (josta aktiivista 10min)
3
Helppo
Ainekset
Taikina
- 200 g kevytviiliä
- 0.5 dl öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
Täyte
- 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
- 150 g juustoraastetta
- vapaavalintainen täyte
Ohje
-
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
-
Sekoita ensin taikinan kuivat aineet keskenään. Kaada sitten viiliin öljy ja sekoita. Voit myös sekoittaa taikinaan vähän oreganoa, jos haluat.
-
Muotoile pohja uunipeltille leivinpaperin päälle.
-
Levitä pohjalle tomaattipyree ja lisää hävikkitäytteesi. Reseptitoimituksen suosikkeja ovat mm. syömättä jäänyt hyvä pihvi, osa ylijäänyttä porsaan sisäfilettä tai grillaamatta jääneet chorizot.
-
Ja pekonia voi aina laittaa mukaan, ihan varmuuden vuoksi. Viimeisenä sitten juustoa koko komeuden ylle.
-
Paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia, tarkkaile pizzaa paiston aikana.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 959 kJ / 229 kcal | 2877 kJ / 687 kcal |
Rasva | 11.1 g | 33.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 10.8 g |
Hiilihydraatit | 20 g | 60 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 4.5 g |
Proteiini | 12 g | 36 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.1 g |
Suola | 1.2 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.