
Paahdetut sipuliset perunat
1h
4
Helppo
Ainekset
Paahdetut sipuliset perunat
- 1 kg uusia perunoita
Marinadi
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 kpl valkosipulin kynttä puserrettuna
- 1 tl suolaa
Ohje
-
Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, suola ja mustapippuri.
-
Asettele perunat uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Lisää marinadi päälle ja sekoita perunat hyvin.
-
Paahda perunoita noin 40–45 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Sekoita perunoita 2–3 kertaa paiston aikana.
-
Laita perunat kauniiseen kulhoon ja ripottele hieman punasipulia ja ruohosipulia päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 405 kJ / 96 kcal | 971 kJ / 230 kcal |
Rasva | 1.6 g | 3.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.2 g | 0.5 g |
Hiilihydraatit | 18.5 g | 44.4 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.6 g |
Proteiini | 2 g | 4 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.5 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.