Siirry sisältöön
Paahdetut sipuliset perunat

Paahdetut sipuliset perunat

1h

4

Helppo

Paahdetut sipuliset perunat sopivat loistavasti liharuuan kylkeen. Tässä perusresepti perunoiden valmistamiseen. Reseptissä on käytetty paljon erilaisia makuja, mutta niitä voi halutessaan vaihtaa tai jättää kokonaan pois, jos ne eivät ole juuri sinun makumieltymysten mukaisia.

Ainekset

Paahdetut sipuliset perunat
  • 1 kg uusia perunoita
Marinadi
  • 2 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kpl valkosipulin kynttä puserrettuna
  • 1 tl suolaa

Ohje

Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, suola ja mustapippuri.

Asettele perunat uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Lisää marinadi päälle ja sekoita perunat hyvin.

Paahda perunoita noin 40–45 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Sekoita perunoita 2–3 kertaa paiston aikana.

Laita perunat kauniiseen kulhoon ja ripottele hieman punasipulia ja ruohosipulia päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 405 kJ / 96 kcal 971 kJ / 230 kcal
Rasva 1.6 g 3.8 g
- josta tyydyttynyttä 0.2 g 0.5 g
Hiilihydraatit 18.5 g 44.4 g
- josta sokereita 2.3 g 5.6 g
Proteiini 2 g 4 g
Ravintokuitu 1.1 g 2.5 g
Suola 0.6 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle