Paahdetut sipuliset perunat
1h
4
Helppo
Paahdetut sipuliset perunat sopivat loistavasti liharuuan kylkeen. Tässä perusresepti perunoiden valmistamiseen. Reseptissä on käytetty paljon erilaisia makuja, mutta niitä voi halutessaan vaihtaa tai jättää kokonaan pois, jos ne eivät ole juuri sinun makumieltymysten mukaisia.
Ainekset
Paahdetut sipuliset perunat
- 1 kg uusia perunoita
Marinadi
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 kpl valkosipulin kynttä puserrettuna
- 1 tl suolaa
Ohje
Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, suola ja mustapippuri.
Asettele perunat uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Lisää marinadi päälle ja sekoita perunat hyvin.
Paahda perunoita noin 40–45 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Sekoita perunoita 2–3 kertaa paiston aikana.
Laita perunat kauniiseen kulhoon ja ripottele hieman punasipulia ja ruohosipulia päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 405 kJ / 96 kcal | 971 kJ / 230 kcal |
Rasva | 1.6 g | 3.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.2 g | 0.5 g |
Hiilihydraatit | 18.5 g | 44.4 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.6 g |
Proteiini | 2 g | 4 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.5 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.