Parsasalaatti parmesaani-balsamicokastikkeella
4
1h kokonaisaika
Helppo
Etsitkö jännittävää ja makoisaa salaattia kesän grillijuhliin? Meillä Snellmanilla hyväksi todettu parsasalaatti parmesaani-balsamicokastikkeella ylittää odotuksesi ja soveltuu myös vaativampaan makuun. Tämä on loistava annos myös silloin, kun mielesi tekee jotain suolaista ja täyttävää.
Ainekset
Parsasalaatti parmesaani-balsamicokastikkeella
- 250 g vihreää parsaa
- 0.5 kpl punasipulia
- 0.5 dl balsamiviinietiikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl sinappia
- 0.5 rkl sokeria
- 0.5 dl parmesaanilastuja
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä muutama minuutti, huuhtele sen jälkeen kylmässä vedessä ja valuta vesi pois
Sekoita punasipuli, viinietikka, oliiviöljy, sinappi ja sokeri keskenään. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Laita parsa tarjoiluastiaan, lorauta joukkoon kastiketta ja ripottele parmesaanilastuja päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 986 kJ / 239 kcal | 1184 kJ / 287 kcal |
Rasva | 21.8 g | 26.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 5.1 g |
Hiilihydraatit | 4.8 g | 5.8 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 3.2 g |
Proteiini | 4 g | 5 g |
Ravintokuitu | 2 g | 2.4 g |
Suola | 0.4 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.