
Parsasalaatti parmesaani-balsamicokastikkeella
1h
4
Helppo
Ainekset
Parsasalaatti parmesaani-balsamicokastikkeella
- 250 g vihreää parsaa
- 0.5 kpl punasipulia
- 0.5 dl balsamiviinietiikkaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl sinappia
- 0.5 rkl sokeria
- 0.5 dl parmesaanilastuja
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
-
Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä muutama minuutti, huuhtele sen jälkeen kylmässä vedessä ja valuta vesi pois
-
Sekoita punasipuli, viinietikka, oliiviöljy, sinappi ja sokeri keskenään. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
-
Laita parsa tarjoiluastiaan, lorauta joukkoon kastiketta ja ripottele parmesaanilastuja päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 986 kJ / 239 kcal | 1184 kJ / 287 kcal |
Rasva | 21.8 g | 26.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 5.1 g |
Hiilihydraatit | 4.8 g | 5.8 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 3.2 g |
Proteiini | 4 g | 5 g |
Ravintokuitu | 2 g | 2.4 g |
Suola | 0.4 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.