
Pekonikastike
Kunnon pekoni 150 g30min
4
Helppo
Ainekset
Pekonikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl porkkanaa
- 4 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua pippurisekoitusta
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
Ohje
-
Silppua pekoni sekä sipuli ja raasta kuorittu porkkana karkeaksi. Ruskista pekonisilppu kuumassa paistinpannussa. Nosta lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
-
Kuullota sipuli- ja porkkanasilput pekonirasvassa ja nosta sivuun.
-
Valuta pannuun jäänyt rasva sekajätteeseen. Laita silput, pyree ja sokeri takaisin pannuun, mausta suolalla sekä pippurilla ja valuta kerma päälle, Keitä pari minuuttia kunnes kerma sakenee kastikkeeksi.
-
Silppua ruohosipuli pekonikastikkeeseen.
-
Nauti pekonikastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 737 kJ / 178 kcal | 884 kJ / 213 kcal |
Rasva | 13.7 g | 16.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.6 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 5.7 g | 6.9 g |
- josta sokereita | 4 g | 4.8 g |
Proteiini | 7 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1 g |
Suola | 1.6 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.