Siirry sisältöön
Pekonipiirakka

Pekonipiirakka

Kunnon pekoni 150 g

40min

6

Tämä pekonipiirakka valmistuu rennolla otteella ja saa vaikutteita Ranskasta. Täyteläinen pekonipiirakka maistuu herkulliselta aamupalalla tai brunssilla. Tämä maistuva ja näyttävä pekonipiirakka sopii oikein mainiosti myös juhlapöytäänkin.

Ainekset

Pekonipiirakka
  • 1 kpl pyöreää ruis-kaurapiirakkataikinaa, pakaste
  • 1 kpl Täyte
Täyte
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl omenaa
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 100 g maustettua tuorejuustoa
  • 100 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 2 tl siirappia
  • 5 g tuoreita salvian lehtiä

Ohje

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu piiraspohja leivinpaperille ja kauli se pyöreäksi, noin 3 mm paksuiseksi levyksi.

  2. Vedä levy leivinpapereineen uunipellille.

  3. Siivuta kuorittu sipuli ja omena. Silppua kevätsipuli.

  4. Levitä tuorejuusto taikinalevylle, jätä 2 – 3 senttiä reunaa tyhjäksi. Asettele sipuli- ja omenaviipaleet juuston päälle, ripottele kevätsipulisilppu ja mausta.

  5. Aseta pekoniviipaleet täytteen päälle, ripottele tuoreita salvianlehtiä ja vuohenjuustonokareita pinnalle, valuta siirappiraidat täyteaineksille.

  6. Taita reuna huolettomasti 2 – 3 sentin verran täytteen päälle.

  7. Paista uunissa, alatasolla 20 – 25 minuuttia.

  8. Nauti pekonipiirakka lämpimänä.

Vinkki!
  1. Tätä reseptiä voi muunnella lisäämällä sekaan kauden sieniä tai vihanneksia:

    kinkku-pekonipiirakka
    kantarelli-pekonipiirakka
    parsa-pekonipiirakka
    suppilovahvero-pekonipiirakka
    purjo-pekonipiirakka

  2. Kurkkaa myös sieni-pekonipiirakan resepti täältä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1123 kJ / 270 kcal 1685 kJ / 405 kcal
Rasva 18.2 g 27.3 g
- josta tyydyttynyttä 8.7 g 13 g
Hiilihydraatit 17.7 g 26.6 g
- josta sokereita 5.1 g 7.6 g
Proteiini 7 g 11 g
Ravintokuitu 3.2 g 4.8 g
Suola 0.9 g 1.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä pekonipiirakka valmistuu rennolla otteella ja saa vaikutteita Ranskasta. Täyteläinen pekonipiirakka maistuu herkulliselta aamupalalla tai brunssilla. Tämä maistuva ja näyttävä pekonipiirakka sopii oikein mainiosti myös juhlapöytäänkin.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle