Pekonipiirakka
6
40min kokonaisaika
Ainekset
Pekonipiirakka
- 1 kpl pyöreää ruis-kaurapiirakkataikinaa, pakaste
- 1 kpl Täyte
Täyte
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl omenaa
- 2 kpl kevätsipulia
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 100 g maustettua tuorejuustoa
- 100 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 tl siirappia
- 5 g tuoreita salvian lehtiä
Ohje
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Siirrä pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu piiraspohja leivinpaperille ja kauli se pyöreäksi, noin 3 mm paksuiseksi levyksi.
Vedä levy leivinpapereineen uunipellille.
Siivuta kuorittu sipuli ja omena. Silppua kevätsipuli.
Levitä tuorejuusto taikinalevylle, jätä 2 – 3 senttiä reunaa tyhjäksi. Asettele sipuli- ja omenaviipaleet juuston päälle, ripottele kevätsipulisilppu ja mausta.
Aseta pekoniviipaleet täytteen päälle, ripottele tuoreita salvianlehtiä ja vuohenjuustonokareita pinnalle, valuta siirappiraidat täyteaineksille.
Taita reuna huolettomasti 2 – 3 sentin verran täytteen päälle.
Paista uunissa, alatasolla 20 – 25 minuuttia.
Nauti pekonipiirakka lämpimänä.
Vinkki!
Tätä reseptiä voi muunnella lisäämällä sekaan kauden sieniä tai vihanneksia:
kinkku-pekonipiirakka
kantarelli-pekonipiirakka
parsa-pekonipiirakka
suppilovahvero-pekonipiirakka
purjo-pekonipiirakka
Kurkkaa myös sieni-pekonipiirakan resepti täältä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1123 kJ / 270 kcal | 1685 kJ / 405 kcal |
Rasva | 18.2 g | 27.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.7 g | 13 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 26.6 g |
- josta sokereita | 5.1 g | 7.6 g |
Proteiini | 7 g | 11 g |
Ravintokuitu | 3.2 g | 4.8 g |
Suola | 0.9 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.