Pikkelöidyt kasvikset grillimakkaralle
4
15min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pikkelikasvikset
- 1 kpl isoa porkkanaa
- 1 kpl kurkkua
- 6 kpl retiisiä
- 1 kpl pientä punasipulia
- 2 dl valmista pikkelöintilientä (Rajamäen)
- 2 dl vettä
Lisäksi
- maustekastikkeita, esim. chilimajoneesia tai vihreää chilikastiketta
- 1 litran kokoinen tiivis lasipurkki
Ohje
Valmista pikkelikasvikset. Kuori porkkana sekä punasipuli. Leikkaa porkkana, punasipuli, kurkku ja retiisi ohuiksi viipaleiksi.
Lisää kasvikset lasipurkkiin ja kaada päälle pikkelöintilientä sekä vesi. Sulje kansi tiiviisti ja sekoita voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai vähintään sen aikaa, kun grillaat makkarat.
Grillaa Sulatejuusto-habanero grillimakkarat. Parhaimman lopputuloksen saat aikaan kun lämmität grillin kuumaksi, leikkaan makkaroiden kylkiin pienet viillot ja grillaa makkarat molemmilla puolilta suljetussa grillissä.
Tarjoile grillimakkaroiden ja pikkelikasvisten kanssa halutessasi erilaisia maustekastikkeita, esimerkiksi chilimajoneesia tai vihreää chilikastiketta.
Vinkkejä
Vinkki! Purkillinen pikkelikasviksia ja paketti Snellman-grillimakkaroita on oiva mökkituliainen.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 746 kJ / 178 kcal | 1491 kJ / 357 kcal |
Rasva | 9.8 g | 19.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 8.3 g |
Hiilihydraatit | 16.1 g | 32.1 g |
- josta sokereita | 15.8 g | 31.7 g |
Proteiini | 6 g | 12 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.8 g |
Suola | 0.9 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.