Rapea possuwok
6
30min työaika + 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Nopeat ja rapeat fileeviipaleet 300 g
- 400 g nuudeleita
- 120 g lanttua
- 100 g juuriselleriä
- 2 kpl porkkanaa
- 200 g valkokaalia
- 100 g lehtikaalia
- 1 kpl greippiä
- 0.5 dl rypsiöljyä
Kastike
- 1 kpl greippiä
- 2 tl chilikastiketta
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 50 g Mangososetta
Ohje
Aloita valmistamalla kastike. Raasta kuorittu inkivääri ja purista greipin mehu. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet sekaisin kulhossa.
Kuori lanttu, juuriselleri sekä porkkanat ja suikaloi ne. Leikkaa valkokaali ohuiksi suikaleiksi ja revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi. Kuori greippi veitsellä ja leikkaa hedelmäliha segmenteiksi, poistaen samalla kalvot.
Paista juuressuikaleet pannulla rapeiksi. Lisää lehtikaali ja kypsennä pari minuuttia. Lisää valkokaali ja jatka paistamista pari minuuttia.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Paista fileeviipaleet pannulla kypsiksi ja rapeiksi.
Viimeistele wokki sekoittamalla kypsät nuudelit ja kastike kasvisten joukkoon. Viipaloi rapeat fileeviipaleet ja asettele ne wokin päälle yhdessä greippisegmenttien kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 588 kJ / 140 kcal | 1764 kJ / 419 kcal |
Rasva | 3.2 g | 9.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.4 g | 1.3 g |
Hiilihydraatit | 18.9 g | 56.7 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 10.1 g |
Proteiini | 7 g | 20 g |
Ravintokuitu | 4.3 g | 12.9 g |
Suola | 0.7 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.