Tomaattinen possuragu ja parmesaanipolenta
8
30min työaika + 4h 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Tomaattinen Possuragu
- 1.5 kg Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
- 1 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 kpl porkkanaa
- 3 kpl sellerinvartta
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl punaviiniä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
- 3 kpl laakerinlehteä
- 1 tl mustapippuria
- 3 dl vettä
Polenta
- 1.5 dl polentasuurimoita
- 9 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 50 g voita
- 50 g parmesaaniraastetta
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti etukäteen. Leikkaa liha noin kahdeksaan osaan. Ripottele päälle suolaa.
Ruskista liha paistinpannulla öljyssä kovalla lämmöllä. Nosta lihat kattilaan odottamaan.
Kuutioi porkkana, selleri ja kuorittu sipuli pieniksi. Hienonna valkosipuli.
Lisää kasvikset pannulle. Ruskista noin 5–10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Lisää punaviini ja murenna joukkoon lihaliemikuutiot.
Kaada seos kattilaan lihojen päälle. Lisää tomaattimurska, laakerinlehdet, mustapippurit ja vesi.
Hauduta kannen alla miedosti kiehuen noin 4–5 tuntia, kunnes liha hajoaa helposti. Lisää tarvittaessa vettä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi.
Valmista polenta. Keitä vesi kiehuvaksi, mausta suolalla, lisää polentasuurimot koko ajan sekoittaen.
Keitä kevyesti 6–7 minuuttia, kunnes keitos on puuroutunut. Lisää voi ja raastettu parmesaani.
Lusikoi polentaa lautaselle ja nosta päälle ragua. Viimeistele annos tuoreella persiljalla, parmesanraasteella ja mustapippurilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 452 g | |
---|---|---|
Energia | 517 kJ / 124 kcal | 2338 kJ / 562 kcal |
Rasva | 8.5 g | 38.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.2 g | 14.5 g |
Hiilihydraatit | 3.2 g | 14.5 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 6.8 g |
Proteiini | 8 g | 37 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 4.1 g |
Suola | 0.6 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.