
Vihreä papusalaatti ja rapeaa maatiaispossua
30min
6
Helppo
Ainekset
Papusalaatti
- 750 g vihreitä papuja
- 1 kpl kurkkua
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl sinappia
- 1 kpl pussi salaattia
- 0.5 tl öljyä paistamiseen
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun valkosipuli-tomaatti fileepihvi 5 kpl 690g
- 4 dl pankojauhoja
Ohje
-
Leikkaa pavuista kova kanta pois. Keitä papuja vedessä noin 1–2 minuuttia. Pavut saavat jäädä rapeiksi.
-
Huuhtele keitetyt pavut kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi ja sitruunamehu, sekoita.
-
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä tilkassa öljyä muutama minuutti.
-
Huuhtele salaatti ja revi paloiksi vadille. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Lisää joukkoon paistetut sipulit, kurkkuviipaleet ja pavut, sekoita.
-
Paneroi Snellmanin marinoidut maatiaispossun pihvit kevyesti pankojauhoilla. Paahda air-fryerissä noin 15 minuuttia 180–200 asteessa. Käännä pihvi kerran paiston aikana. Halutessasi voit paistaa pihvit myös pannulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile herkullisen papusalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 392 kJ / 93 kcal | 1410 kJ / 336 kcal |
Rasva | 3 g | 10.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.5 g | 1.8 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 31.9 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 9.8 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 5.3 g |
Suola | 0.4 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.