Pekoni-munakupit
25min
12
Helppo
Ainekset
Pekoni-munakupit
- 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 12 kpl kananmunaa
- 15 g voita
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
- 1 dl juustoraastetta
Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Voitele muffinssipelti. Mikäli sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit käyttää esim. pieniä kuumuutta kestäviä kuppeja. Asettele pekonia muotteihin niin, että ne muodostavat ”kupin”. Muista täyttää myös pohja.
Riko yksi kananmuna kuhunkin pekonikuppiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekoni-munakupit lisäämällä pinnalle silputtua ruohosipulia ja makusi mukaan juustoraastetta tai sinihomejuustoa.
Paista noin 15 minuuttia kunnes kananmuna on jähmettynyt ja pekoni-munakupit ovat saaneet hieman väriä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 80 g | |
---|---|---|
Energia | 931 kJ / 224 kcal | 745 kJ / 180 kcal |
Rasva | 18.3 g | 14.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 0.6 g | 0.5 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 0.5 g |
Proteiini | 15 g | 12 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
Suola | 1.2 g | 0.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.