Vappu

Vappuruoka ja kuplivat juomat ovat tärkeässä roolissa tästä kevään juhlasta puhuttaessa. Vappuna juhlitaan suomalaista työtä ja ylioppilaita keväisessä tunnelmassa. Perunasalaatit ja nakit lienevät sitä tutuinta vappuruokaa, mutta tässäpä myös muutamia muita kokeilemisen arvoisia reseptejä.

Vappuruoka maistuu monesti piknikillä

Vappuruoka koostuu monesti pääosin erilaisista pikkusuolaista. Jos pikkusuolaisten reseptit ovat kateissa, niin ei syytä huoleen. Meillä on reseptejä, vaikka muille jakaa. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi makkararuusut, kinkkukupit tai leivosvuokiin tehdyt annospiirakat. Perunasalaatti on perinteinen vappuruoka ja kuuluu olennaisena osana vapunviettoon, joten nappaa tästä herkullinen resepti klassikkolisukkeen tekoon.  

Yleensä vappua vietetään ystävien, opiskelukavereiden tai työkavereiden kanssa maistuvan piknikin tai brunssin parissa. Vappu ja rento tunnelma kulkevat käsi kädessä. Rentous on ehdottoman tärkeä piirre vapussa ja rento tunnelmahan säilyy vappuna sillä, että vappuruoat suunnitellaan ja valmistetaan hyvin pitkälti etukäteen.

Vappuna on tavanomaista, että yhteen kokoontuvat ystävät tuovat mukanaan jonkinlaista vappuruokaa. Jotta kattaus on mahdollisimman laaja, niin kannattaa etukäteen sopia mitä kukakin tuo. Myös omat makumieltymykset on syytä huomioida, jotta vappu on mahdollisimman onnistunut. Vappuruoan kylkeen sopivat lisukkeet kannattaa lisukkeesta riippuen valmistaa joko edellisenä päivänä tai vasta ennen tarjoilua.

Luo onnistunut vappu näillä resepteillä ja aloita vappumenun suunnittelu vaikka heti!