Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat
20min
4
Helppo
Ainekset
Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat
- 1 kpl kukkakaalia
- 250 g grillipaprikaa
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.2 dl tuoretta timjamia
- 0.2 dl tuoretta basilikaa
Ohje
Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja varren pitkä osa. Huuhtele. Huutele ja kuivaa myös paprikat.
Leikkaa kukkakaali varovasti kolmeen osaan pystysuunnassa. Esikypsennä paloja mikroaaltouunissa n. 5 minuuttia, niin että keskiosa tuntuu hieman pehmeältä. Lorauta paprikoiden päälle tilkka öljyä ja lisää ripaus suolaa.
Voitele myös kukkakaalin palat kevyesti öljyllä, lisää ripaus suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.
Kypsennä kuumassa grillissä pari minuuttia / puoli, kunnes kukkakaalit ja paprikat ovat saaneet vähän väriä.
Tarjoile Herra Snellmanin grilliherkkujen kanssa!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 289 kJ / 70 kcal | 579 kJ / 140 kcal |
Rasva | 4.8 g | 9.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.3 g | 0.6 g |
Hiilihydraatit | 3.4 g | 6.9 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 6.5 g |
Proteiini | 2 g | 4 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 5.5 g |
Suola | 0.7 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.