Siirry sisältöön
Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat

Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat

4

20min työaika + 20min kokonaisaika

Helppo

Kun pihveissä itsessään on reilusti makua, voi lisukkeet hyvin pitää yksinkertaisina. Minipaprikat ovat kiireisen grillaajan pelastus: päälle pieni loraus öljyä ja ripaus suolaa, paprikat grilliin, ja parin minuutin kuluttua herkullinen lämmin kasvislisäke on pöydässä. Myös kukkakaali valmistuu grillissä yllättävän näppärästi, kun sen esikypsentää nopeasti mikroaaltouunissa.

Ainekset

Grillattu kukkakaali ja pikkupaprikat
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 250 g grillipaprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.2 dl tuoretta timjamia
  • 0.2 dl tuoretta basilikaa

Ohje

Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja varren pitkä osa. Huuhtele. Huutele ja kuivaa myös paprikat.

Leikkaa kukkakaali varovasti kolmeen osaan pystysuunnassa. Esikypsennä paloja mikroaaltouunissa n. 5 minuuttia, niin että keskiosa tuntuu hieman pehmeältä. Lorauta paprikoiden päälle tilkka öljyä ja lisää ripaus suolaa.

Voitele myös kukkakaalin palat kevyesti öljyllä, lisää ripaus suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.

Kypsennä kuumassa grillissä pari minuuttia / puoli, kunnes kukkakaalit ja paprikat ovat saaneet vähän väriä.

Tarjoile Herra Snellmanin grilliherkkujen kanssa!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 289 kJ / 70 kcal 579 kJ / 140 kcal
Rasva 4.8 g 9.6 g
- josta tyydyttynyttä 0.3 g 0.6 g
Hiilihydraatit 3.4 g 6.9 g
- josta sokereita 3.2 g 6.5 g
Proteiini 2 g 4 g
Ravintokuitu 2.7 g 5.5 g
Suola 0.7 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle