Siirry sisältöön
Halloumisalaatti

Halloumisalaatti

4

20min kokonaisaika

Helppo

Halloumisalaatti on maukas lisuke esimerkiksi pekonivartaiden kylkeen. Halloumisalaattiin voi lisätä halutessaan myös meidän laadukkaita leikkeleitä hieman lihaisaa mureutta tuomaan. Halloumisalaatti toimii hyvin esimerkiksi kevyenä lounaana tai juuri sopivana välipalana.

Ainekset

Halloumisalaatti
  • 200 g pkt halloumijuustoa
  • 2 kpl ruisleipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 kpl tomaattia
  • 16 kpl kivettömiä oliiveja
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 50 g kevätsipulia

Ohje

Leikkaa kylmällä vedellä huuhdottu ja talouspaperilla kuivaksi pyyhitty halloumijuusto tangoiksi. Grillaa tai paista tankoihin ruskea pinta keskikuumalla lämmöllä. Siirrä juusto lautaselle odottamaan.

Kuutioi ruisleipäviipaleet ja ruskista kuutiot oliiviöljyssä parilatasolla tai paistinpannussa.

Viipaloi pestyt tomaatit tarjoiluastiaan, ripottele halloumijuustotangot, ruskistetut ruisleipäkuutiot, oliivit ja pippuri päälle. Pirskottele öljyä ja viinietikkaa salaatin pinnalle, sekoita kevyesti. Viimeistele salaatti kevätsipulilla tai tuoreyrtillä.

Tarjoile esimerkiksi pekonivartaiden kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 270 g
Energia 554 kJ / 133 kcal 1494 kJ / 360 kcal
Rasva 10.3 g 27.8 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 8.3 g
Hiilihydraatit 5.3 g 14.3 g
- josta sokereita 2.8 g 7.6 g
Proteiini 5 g 12 g
Ravintokuitu 1.9 g 5 g
Suola 0.7 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle