
Halloumisalaatti
20min
4
Helppo
Ainekset
Halloumisalaatti
- 200 g pkt halloumijuustoa
- 2 kpl ruisleipäviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 6 kpl tomaattia
- 16 kpl kivettömiä oliiveja
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- 50 g kevätsipulia
Ohje
-
Leikkaa kylmällä vedellä huuhdottu ja talouspaperilla kuivaksi pyyhitty halloumijuusto tangoiksi. Grillaa tai paista tankoihin ruskea pinta keskikuumalla lämmöllä. Siirrä juusto lautaselle odottamaan.
-
Kuutioi ruisleipäviipaleet ja ruskista kuutiot oliiviöljyssä parilatasolla tai paistinpannussa.
-
Viipaloi pestyt tomaatit tarjoiluastiaan, ripottele halloumijuustotangot, ruskistetut ruisleipäkuutiot, oliivit ja pippuri päälle. Pirskottele öljyä ja viinietikkaa salaatin pinnalle, sekoita kevyesti. Viimeistele salaatti kevätsipulilla tai tuoreyrtillä.
-
Tarjoile esimerkiksi pekonivartaiden kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 554 kJ / 133 kcal | 1494 kJ / 360 kcal |
Rasva | 10.3 g | 27.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 8.3 g |
Hiilihydraatit | 5.3 g | 14.3 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 7.6 g |
Proteiini | 5 g | 12 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 5 g |
Suola | 0.7 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.