Herra Snellmanin kekseliäs leikkelekakku
12
1h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Herra Snellmanin kekseliäs leikkelekakku
- 0.75 dl perunasosejauhetta
- 1.5 dl vettä
- 4 kpl kananmunaa
- 100 g sulatettua voita
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl pieniä paprikakuutioita
- 120 g Snellman Tosi murea keittokinkku 200 g
- 2 rkl murennettua sinihomejuustoa
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
Ohje
Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kokoinen kakkuvuoka. Voit pehmentää paprikakuutioita mikrossa täydellä teholla minuutin.
Lämmitä 1 ½ dl vettä mikrossa kuumaksi ja sekoita se perunasosejauheen kanssa. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kananmunat, jäähtynyt voisula ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä murennettu juusto, kinkkukuutiot, paprika ja ruohosipulisilppu taikinaan. Lusikoi taikina vuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Säilytä jääkaapissa.
Huom! Kakkuun sopivat hyvin esim. Ohuen ohut kinkku, Kalkkunafilee yhdessä Kevyen kalkkunameetvurstin kanssa ja monet muut.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 85 g | |
---|---|---|
Energia | 975 kJ / 233 kcal | 829 kJ / 198 kcal |
Rasva | 10.7 g | 9.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.9 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 23.7 g | 20.1 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 1.3 g |
Proteiini | 9 g | 7 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 1.3 g |
Suola | 1.7 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.