Siirry sisältöön
Voileipäkakku lasissa

Voileipäkakku lasissa

Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g

4

20min kokonaisaika

Helppo

Mitä jos kokeilisit perinteisen voileipäkakun sijaan lasiin helposti syntyvää voileipäkakkua? Ohuen ohut pippurinen kinkku tuo kakkuun mehevää makua ja jogurtti kivaa raikkautta. Onko tässä juhlapöytäsi uusi hitti? Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

Ainekset

Kanavoileipäkakku lasissa
Kastike
  • 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 0.5 tl ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Leikkaa maalaisleipä pieniksi kuutioiksi ja paahda oliiviöljyssä pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Jäähdytä leipäkuutiot.

Valmista kastike sekoittamalla 1 dl hienonnettua kevätsipulia jogurtin joukkoon. Mausta kastike hunajalla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan.

Huuhdo kasvikset ja kuivaa ne. Viipaloi retiisit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi.

Kokoa voileipäkakut laseihin. Lisää lasin pohjalle leipäkuutioita, sitten kastiketta ja 3 – 4 siivua pippurista kinkkua ruusuiksi taiteltuina. Ripottele päälle retiisiviipaleita ja kevätsipulia. Tee toinen kerros muuten samalla tavalla, mutta lisää vain yksi siivu kinkkua.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 160 g
Energia 747 kJ / 178 kcal 1195 kJ / 285 kcal
Rasva 8 g 12.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.9 g 4.6 g
Hiilihydraatit 18.3 g 29.3 g
- josta sokereita 3.6 g 5.7 g
Proteiini 8 g 13 g
Ravintokuitu 0.9 g 1.4 g
Suola 1.2 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle