Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä
8
1h työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 125 g voita
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- 2 kpl päärynää
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 200 g Snellman Tosi murea palvikinkku 200 g
- 80 g Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
- 2 dl parmesaaniraastetta
- 2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
- 2 dl kermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Aloita kinkkupiirakka sekoitttamalla piirakkapohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi
Aloita valmistamaan täyte: kuori ja viipaloi päärynät.
Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle
Murskaa pähkinät, pilko kinkku ja meetvursti ja laita vuokaan
Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet
Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1215 kJ / 292 kcal | 2430 kJ / 584 kcal |
Rasva | 20.4 g | 40.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.7 g | 19.3 g |
Hiilihydraatit | 15.2 g | 30.4 g |
- josta sokereita | 2.9 g | 5.8 g |
Proteiini | 12 g | 24 g |
Ravintokuitu | 2 g | 3.9 g |
Suola | 1.1 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.