Kotimainen charcuterie
4
30min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Porkkanahilloke
- 2 kpl isoa porkkanaa
- 0.5 dl vettä
- 75 g hillosokeria
- 1 kpl appelsiinin kuori ja mehu
- 0.3 tl suolaa
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Suomalainen kylmäsavustettu kinkku 80 g
- 200 g valmiita marinoituja paahdettuja paprikoita
- 350 g kotimaisia juustoja, kuten sinihomejuustoa, cheddaria ja valkohomejuustoa
- 80 g voileipäkeksejä
- lehtipersiljaa tai rosmariinia koristeluun
Ohje
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää kaikki hillokkeen raaka-aineet – suolaa lukuunottamatta – kattilaan. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja hilloke on sakeutunut. Lisää suola, sekoita ja jäähdytä. Voit tarvittaessa lisätä enemmän nestettä, jos hilloke vaikuttaa liian kuivalta.
Tarjoile charcuterie-laudalla kotimaisen kylmäsavustetun kinkun, paahdettujen ja marinoitujen kotimaisten paprikoiden, kotimaisten juustojen sekä voileipäkeksien kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 964 kJ / 231 kcal | 2411 kJ / 577 kcal |
Rasva | 12.7 g | 31.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.4 g | 18.6 g |
Hiilihydraatit | 14.8 g | 37 g |
- josta sokereita | 9.7 g | 24.3 g |
Proteiini | 13 g | 32 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.3 g |
Suola | 0.9 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.