Kuusen muotoiset kinkkupasteijat
6
15min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl purkkia croissant-taikinaa
- 4 kpl siivua goudajuustoa
- 0.5 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
- 6 kpl grillitikkuja
Lisäksi
- 50 g voita
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 1 kpl persimon-hedelmä
Ohje
Avaa croissanttaikinapakkaus, rullaa taikina auki ja levitä se työtasolle. Nipistä taikinan saumat kiinni ja painele tasaiseksi. Leikkaa taikina kahteen osaan.
Aseta toisen levyn päälle juustoa ja kinkkua tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen taikinalevy täytteiden päälle. Siisti reunat tarvittaessa.
Leikkaa taikinasta 6 suikaletta pituussuunnassa ja muotoile niistä kuusi. Paina keskelle grillaustikku. Nosta kuuset uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 min.
Valmista valkosipulivoi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Sulata kattilassa voi ja lisää hienonnettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetki miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu persilja. Voitele kuuset maustevoilla.
Viipaloi persimon noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Ota pienellä tähtimuotilla persimonista tähdet ja aseta ne kuusien päähän. Voit muotoilla tähdet myös veitsellä.
Vinkkejä
Kuusipasteijat syntyvät näppärästi myös valmiista pizzataikinasta! Tuplaa silloin muut ainekset, sillä pizzataikinalevy on isompi kuin croissanttaikina.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 80 g | |
---|---|---|
Energia | 1407 kJ / 338 kcal | 1126 kJ / 270 kcal |
Rasva | 21 g | 16.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 12.3 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 23.5 g | 18.8 g |
- josta sokereita | 9.1 g | 7.3 g |
Proteiini | 12 g | 10 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 1.8 g |
Suola | 0.9 g | 0.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.