Leivosvuokiin tehdyt annospiirakat
40min (josta aktiivista 20min)
12
Helppo
Leivosvuokiin tehdyt annospiirakat ovat loistava herkku pikkusuolaiseen nälkään. Nämä toimivat hyvin myös välipalana. Vaihtelua annokseen saa muokkaamalla täytteitä oman maun mukaan. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!
Ainekset
Pohja
- 50 g voita
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl vettä
- 1 kpl ripaus suolaa
Täyte
- 0.5 kpl Snellman Kinkkusuikaleet 300 g
- 1 kpl tomaattia
- 75 g ranskankermaa
- 0.2 kpl Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
- 1.5 dl juustoraastetta
Ohje
Sekota pohjan ainekset nyppimällä.
Pilko ja sekoita täytteen ainekset.
Laita jokaiseen annosvuokaan ruokalusikallinen taikinaa ja painele taikina pohjaan.
Lisää täytettä ruokalusikallinen ja ripoittele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa 210 asteessa noin 20 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 1115 kJ / 268 kcal | 558 kJ / 134 kcal |
Rasva | 18.3 g | 9.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.8 g | 5.4 g |
Hiilihydraatit | 13.7 g | 6.9 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 0.8 g |
Proteiini | 12 g | 6 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 0.4 g |
Suola | 1.4 g | 0.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.