Siirry sisältöön
Maatiaispossun Secreto ja kermaista kyssäkaalia

Maatiaispossun Secreto ja kermaista kyssäkaalia

4

1h 10min kokonaisaika

Keskitaso

Secreton nimi juontaa juurensa hieman piilossa olevaan sijaintiinsa – tämä teurastajan salaisuus löytyy nimittäin porsaan vatsan ja kyljen tuntumasta. Snellmanin Maatiaispossun Secreto on erittäin murea ja runsaasti marmoroitu pala, joka oikein valmistettuna on mahtavan maukas. Tässä Satokausi-reseptissä kotimaista porsaanlihaa säestää kermainen kyssäkaali. Ohjeen mukaan voit paistaa secreton joko pannulla tai uunissa.

Ainekset

Kermainen kyssäkaali
  • 700 g kyssäkaalia
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 kpl ripaus muskottipähkinää
  • 0.5 kpl kevätsipulia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • Snellman Maatiaispossun secreto n. 400 g
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • foliota
Nopeasti paistettu secreto
  • 500 g Snellman Maatiaispossun secreto n. 400 g
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl öljyä

Ohje

Kermainen kyssäkaali

Kuori ja paloittele kyssäkaali kuutioiksi. Keitä kyssäkaaleja miedosti suolatussa vedessä 10–15 minuuttia tai kunnes kyssäkaali on kypsää mutta vielä napakkaa. Lorauta kerma toiseen kattilaan tai kasariin. Kiehauta kerma ja lisää valutettu kyssäkaali.

Anna porista muutama minuutti. Lisää sinappi sekä sitruunamehu. Maista, lisää ripaus muskottipähkinää ja tarvittaessa suolaa. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile maukkaan secreton kera.

Hitaasti haudutettu Secreto

Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen valmistamista. Aseta liha uuninkestävään astiaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää astiaan. Lisää suola, lihaliemi sekä omenamehu. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan osaan.

Peitä foliolla ja aseta 70-asteisen uunin alaosaan. Kypsennä lihaa 1,5 h– 2 h tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta.

Nosta lihapala liemestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivalla keittiöpyyhkeellä. Paista pintaan kaunis väri tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.

Pannulla paistettu secreto

Nosta liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen paistamista. Mausta liha reippaasti suolalla ja pippurilla. Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paista lihaa kuumalla pannulla noin 5–8 minuuttia per puoli, fileen paksuudesta riippuen.

Kääri folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 320 g
Energia 625 kJ / 150 kcal 2000 kJ / 481 kcal
Rasva 10.9 g 34.9 g
- josta tyydyttynyttä 5.5 g 17.7 g
Hiilihydraatit 3.2 g 10.3 g
- josta sokereita 3.1 g 9.8 g
Proteiini 9 g 29 g
Ravintokuitu 1.1 g 3.4 g
Suola 0.6 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle