
Nakkimunakas
Kunnon kuoreton nakki 280 g15min
4
Helppo
Ainekset
Nakkimunakas
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 280 g
- 4 kpl kananmunaa
- 0.5 dl kermaa
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
-
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää kulhoon kerma ja suola.
-
Paloittele nakit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, jotta saavat väriä. Siirrä nakit odottamaan.
-
Kaada kananmunaseos pannulle, tarkista että pannu on tarpeeksi kuuma. Laske lämpöä ja lisää nakit.
-
Paista pienellä lämmöllä kunnes munakas on kokonaan hyytynyt. Voit halutessasi kääntää munakkaan.
Vinkki!
- Kokeile myös maalaismunakasta, jossa on kananmunan lisäksi kinkkua ja perunaa. Pekonimunakas on hotelliaamiaisten klassikko, jonka voi valmistaa kotonakin kätevästi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1049 kJ / 253 kcal | 1363 kJ / 329 kcal |
Rasva | 22.4 g | 29.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.4 g | 11 g |
Hiilihydraatit | 0.8 g | 1 g |
- josta sokereita | 0.7 g | 0.9 g |
Proteiini | 13 g | 17 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 1.4 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.