Nakkimunakas
Kunnon kuoreton nakki 280 g15min
4
Helppo
Ainekset
Nakkimunakas
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 280 g
 - 4 kpl kananmunaa
 - 0.5 dl kermaa
 - 1 kpl ripaus suolaa
 - 1 rkl voita paistamiseen
 
Ohje
- 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää kulhoon kerma ja suola.
 - 
Paloittele nakit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, jotta saavat väriä. Siirrä nakit odottamaan.
 - 
Kaada kananmunaseos pannulle, tarkista että pannu on tarpeeksi kuuma. Laske lämpöä ja lisää nakit.
 - 
Paista pienellä lämmöllä kunnes munakas on kokonaan hyytynyt. Voit halutessasi kääntää munakkaan.
 
Vinkki!
- Kokeile myös maalaismunakasta, jossa on kananmunan lisäksi kinkkua ja perunaa. Pekonimunakas on hotelliaamiaisten klassikko, jonka voi valmistaa kotonakin kätevästi.
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 130 g | |
|---|---|---|
| Energia | 1049 kJ / 253 kcal | 1363 kJ / 329 kcal | 
| Rasva | 22.4 g | 29.2 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 8.4 g | 11 g | 
| Hiilihydraatit | 0.8 g | 1 g | 
| - josta sokereita | 0.7 g | 0.9 g | 
| Proteiini | 13 g | 17 g | 
| Ravintokuitu | 0 g | 0 g | 
| Suola | 1.4 g | 1.9 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          