Nakkimunakas
15min
4
Helppo
Ainekset
Nakkimunakas
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 280 g
- 4 kpl kananmunaa
- 0.5 dl kermaa
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää kulhoon kerma ja suola.
Paloittele nakit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, jotta saavat väriä. Siirrä nakit odottamaan.
Kaada kananmunaseos pannulle, tarkista että pannu on tarpeeksi kuuma. Laske lämpöä ja lisää nakit.
Paista pienellä lämmöllä kunnes munakas on kokonaan hyytynyt. Voit halutessasi kääntää munakkaan.
Vinkki!
Kokeile myös maalaismunakasta, jossa on kananmunan lisäksi kinkkua ja perunaa. Pekonimunakas on hotelliaamiaisten klassikko, jonka voi valmistaa kotonakin kätevästi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1049 kJ / 253 kcal | 1363 kJ / 329 kcal |
Rasva | 22.4 g | 29.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.4 g | 11 g |
Hiilihydraatit | 0.8 g | 1 g |
- josta sokereita | 0.7 g | 0.9 g |
Proteiini | 13 g | 17 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 1.4 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.