Siirry sisältöön
Nakkimunakas

Nakkimunakas

Kunnon kuoreton nakki 280 g

15min

4

Helppo

Nakkimunakas sopii niin aamupalaksi kuin kiireisen arjen lounaaksi. Tämä helppo ja nopea nakkimunakas valmistuu Kunnon kuorettomista nakeista, kananmunasta ja lorauksesta kermaa. Herra Snellmanin nakkimunakas, ole hyvä!

Ainekset

Nakkimunakas

Ohje

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää kulhoon kerma ja suola.

Paloittele nakit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, jotta saavat väriä. Siirrä nakit odottamaan.

Kaada kananmunaseos pannulle, tarkista että pannu on tarpeeksi kuuma. Laske lämpöä ja lisää nakit.

Paista pienellä lämmöllä kunnes munakas on kokonaan hyytynyt. Voit halutessasi kääntää munakkaan.

Vinkki!

Kokeile myös maalaismunakasta, jossa on kananmunan lisäksi kinkkua ja perunaa. Pekonimunakas on hotelliaamiaisten klassikko, jonka voi valmistaa kotonakin kätevästi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 130 g
Energia 1049 kJ / 253 kcal 1363 kJ / 329 kcal
Rasva 22.4 g 29.2 g
- josta tyydyttynyttä 8.4 g 11 g
Hiilihydraatit 0.8 g 1 g
- josta sokereita 0.7 g 0.9 g
Proteiini 13 g 17 g
Ravintokuitu 0 g 0 g
Suola 1.4 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle