Pikamarinoidut kasslervartaat ja kirsikkatomaattisalaatti
50min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
Pikamarinoidun kasslervartaat
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ohut kasslerpihvi 500 g
- 1 dl öljyä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl balsamicoa
Tomaatti-sipulisalaatti
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl salottisipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
- 50 g basilikaa
Ohje
Marinointi
Valmista ensin marinadi: Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja mittaa joukkoon muut ainekset.
Leikkaa Snellman maatiaispossun ohuet kasslerpihvit puoliksi pituussuunnassa ja upota marinadiin kauttaaltaan. Anna kasslerpihvien marinoitua vähintään 30 minuuttia.
Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.
Tomaatti-sipulisalaatti
Valmista lihan marinoituessa tomaattisalaatti: Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Siirrä isoon kulhoon.
Kuori ja leikkaa salottisipuli puoliksi, siivuta mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja lisää tomaattien joukkoon. Mittaa sekaan öljy, suola ja sokeri. Hienonna basilika ja sekoita salaattiin.
Pujota ohuet fileepihvit varrastikkuihin ja grillaa kypsäksi kuumalla grillillä noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoile heti tomaattisalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 275 g | |
---|---|---|
Energia | 928 kJ / 224 kcal | 2552 kJ / 616 kcal |
Rasva | 18.6 g | 51.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 4.2 g | 11.5 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 10.7 g |
Proteiini | 9 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 2 g |
Suola | 0.9 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.