Raikas veriappelsiini-kanasalaatti
4
15min työaika + 15min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Salaatti
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 1 kpl ruukkua vihreää salaattia
- 1 kpl fenkolia
- 150 g fetajuustoa
- 1.5 kpl veriappelsiinia
- 0.5 dl tuoretta minttua
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Veriappelsiinivinegretti
- 0.5 kpl veriappelsiinin mehu
- 1 tl veriappelsiinin kuorta raastettuna
- 2 rkl sitruunanmehua
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa veriappelsiini huolellisesti. Raasta oranssi kuoriosa kannelliseen pieneen kulhoon. Purista joukkoon veriappelsiini- sekä sitruunamehu.
Lisää muut vinegretin ainekset. Sulje purkin kansi ja ravista voimakkaasti noin minuutin ajan.
Poista fenkolista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Huuhtele siivut kylmällä vedellä, tämä estää fenkolin tummumisen.
Kuori ja leikkaa veriappelsiinit pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
Asettele salaatinlehdet isoon kulhoon ja kaada päälle reippaasti veriappelsiinivinegrettiä, sekoita. Lisää siivutettu fenkoli, veriappelsiininpalat, murustettu fetajuusto ja Snellman paahdetut kanalastut.
Sekoita, maista salaattia ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele salaatti mintunlehdillä
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 474 kJ / 114 kcal | 1422 kJ / 342 kcal |
Rasva | 7.5 g | 22.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 7.7 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 13.5 g |
- josta sokereita | 4.3 g | 12.8 g |
Proteiini | 6 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.2 g |
Suola | 1.1 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.