
Raikas veriappelsiini-kanasalaatti
Paahdettu kanalastu 180 g15min
4
Helppo
Ainekset
Salaatti
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 1 kpl ruukkua vihreää salaattia
- 1 kpl fenkolia
- 150 g fetajuustoa
- 1.5 kpl veriappelsiinia
- 0.5 dl tuoretta minttua
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Veriappelsiinivinegretti
- 0.5 kpl veriappelsiinin mehu
- 1 tl veriappelsiinin kuorta raastettuna
- 2 rkl sitruunanmehua
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
Ohje
- Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa veriappelsiini huolellisesti. Raasta oranssi kuoriosa kannelliseen pieneen kulhoon. Purista joukkoon veriappelsiini- sekä sitruunamehu.
- Lisää muut vinegretin ainekset. Sulje purkin kansi ja ravista voimakkaasti noin minuutin ajan.
- Poista fenkolista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Huuhtele siivut kylmällä vedellä, tämä estää fenkolin tummumisen.
- Kuori ja leikkaa veriappelsiinit pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
- Asettele salaatinlehdet isoon kulhoon ja kaada päälle reippaasti veriappelsiinivinegrettiä, sekoita. Lisää siivutettu fenkoli, veriappelsiininpalat, murustettu fetajuusto ja Snellman paahdetut kanalastut.
- Sekoita, maista salaattia ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele salaatti mintunlehdillä
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 474 kJ / 114 kcal | 1422 kJ / 342 kcal |
Rasva | 7.5 g | 22.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 7.7 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 13.5 g |
- josta sokereita | 4.3 g | 12.8 g |
Proteiini | 6 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.2 g |
Suola | 1.1 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.