Siirry sisältöön
Satay-vartaat ja purjosalaatti

Satay-vartaat ja purjosalaatti

Maatiaispossun ohut kasslerpihvi 500 g

4

30min työaika + 1h kokonaisaika

Keskitaso

Tässä ovat takuulla kesän herkullisimmat grillivartaat! Snellmanin ohuet kasslerpihvit saavat maustua täyteläisessä marinadissa ennen kuin ne sujautetaan tikkuun ja laitetaan grilliin. Seurakseen ne saavat rapsakan purjosalaatin sekä ihanan täyteläisen satay-kastikkeen, jossa maistuu maapähkinä, kookos ja paahdettu seesami. Upea makumatka Aasiaan!

Ainekset

Marinadi
  • 1 kpl tlk kookoskermaa (165 g)
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl vihreää currytahnaa
Maapähkinäkastike
  • 1 kpl tkl kookosmaitoa (165 g)
  • 2.5 dl maapähkinöitä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 kpl limeä
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 0.5 tl suolaa
Purjosalaatti
  • 400 g purjosipulia
  • 2 tl chilijauhetta
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
Lisäksi
  • 8 kpl varrastikkuja
  • korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun

Ohje

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään. Sekoita lihat ja marinadi keskenään ja anna maustua 1–8 tuntia. Laita puiset grillitikut veteen likoamaan 30 minuutiksi ennen grillausta.

Valmista maapähkinäkastike. Lisää kastikkeen raaka-aineet ja puolet kookosmaidosta tehosekoittimeen. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää loput kookosmaidosta osissa, kunnes olet tyytyväinen kastikkeen paksuuteen.

Valmista purjosalaatti. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi paloiksi, halkaise palat ja huuhtele ne hyvin. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Laita purjosuikaleet kylmään veteen likoamaan siksi aikaa kun kasaat ja kypsennät grillivartaat.

Leikkaa marinoidut pihvit kahteen osaan pituussuunnassa. Pujota lihat vedessä liotettuihin grillitikkuihin ja grillaa kypsiksi välillä käännellen. Vartaat kypsyvät noin 5 minuutissa. Pidä vartaat lämpiminä sillä aikaa kun viimeistelet salaatin.

Kaada purjon liotusvesi pois, huuhtele ja valuta hyvin. Lisää purjon joukkoon muut salaatin raaka-aineet ja sekoita hyvin. Tarjoile lämpimien grillivartaiden ja huoneenlämpöisen maapähkinäkastikkeen kanssa.

Koristele vartaat, salaatti ja kastike tuoreella korianterilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 275 g
Energia 1648 kJ / 397 kcal 4533 kJ / 1091 kcal
Rasva 29.5 g 81.2 g
- josta tyydyttynyttä 10.6 g 29.2 g
Hiilihydraatit 18.2 g 50.2 g
- josta sokereita 5.1 g 14.2 g
Proteiini 13 g 36 g
Ravintokuitu 1.4 g 4 g
Suola 3.1 g 8.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle