Siirry sisältöön
5 voileipäkakkua kesän juhliin

5 voileipäkakkua kesän juhliin

Voileipäkakku löytyy monesti kevään ja kesän juhlien tarjoilupöydästä. Se on klassikko, joka muuntuu moneen makuun ja toimii jo itsessään koristeena juhlavassa kattauksessa. Herkullinen voilepäkakku koristeluineen ei usein kaipaa seurakseen, kuin kupillisen kahvia ja jälkikäteen jonkin makean suupalan. Pyöräytä siis voileipäkakku pöytään ja juhlasi onnistuvat varmasti!

1. Helppo voileipäkakku on yksinkertainen valmistaa. Näin onnistut varmasti:

Voileipäkakkuohjeet näyttävät usein ensivilkaisulta pitkiltä ja monimutkaisilta. Vaikka voileipäkakun valmistaminen on monivaiheinen prosessi ja työhön tarttuminen vaatii esivalmisteluja, voileipäkakku on loppujen lopuksi yllättävän yksinkertainen tehdä. Se on kuitenkin hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta koottu kakku ehtii vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Voileipäkakkuun sopii sekä vaalea että tumma paahtoleipä. Voit käyttää myös rouheampaa leipää, kun ensin jauhat sen muruiksi monitoimikoneessa. Muruja käytetään voileipäkakun kokoamisessa samalla tavoin kuin kokonaisia leipäviipaleita. Halutessasi voit myös leipoa voileipäkakkuun käytettävän leivän itse!

Voileipäkakku on hyvä koota jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin maustumaan. Tuorekelmulla vuorattu irtopohjavuoka tai suorakaiteenmuotoinen kakku- tai leipävuoka ovat käteviä vaihtoehtoja tiiviin voileipäkakun kokoamiseksi. Kostuttamisessa kannattaa olla varovainen, sillä niin suolaisia kuin makeita kakkuja tulee usein huomaamattaan kostuttaneeksi liikaa. Alin kerros tarvitsee vähiten kostuttamista, mutta päällimmäistä kerrosta sen sijaan kannattaa kostuttaa reilummin. Voileipäkakun kostutukseen sopii esimerkiksi maito, liha- tai kasvisliemi sekä laimennettu sitruunamehu. Sitruunamehua voi myös sekoittaa liha- tai kasvisliemeen raikastamaan niiden makua.

2. Kinkkuvoileipäkakku täytetään leikkeleillä. Panosta siis laatuun!

Täytevaihtoehtoja ja tapoja koristella voileipäkakku on lukuisia. Perinteisen lihavoileipäkakun lisäksi voit kokeilla tehdä voileipäkakun täytteen myös broileri-tai kalkkunaleikkeleistä. Voileipäkakku lihasta pitää kuitenkin yhä pintansa yhtenä perinteikkäimmistä juhlapöydän tarjottavista. Herra Snellmanin helppo kinkkuvoileipäkakku on varma valinta juhlan kuin juhlan voileipäkakuksi. Kinkkuna voi käyttää esimerkiksi Snellmanin Ylikypsää kinkkua tai Savukinkkua. Tavallisesti voileipäkakku täytetään kahdella erimakuisella tahnalla, mutta yhdelläkin maulla pärjää ja halutessaan voi yhdistellä vaikka kolmeakin eri täytettä kuten Herra Snellmanin helppo voileipäkakku -ohjeessa on tehty. Voileipäkakun täytteeksi sopivat hyvin erilaiset majoneesit ja tuorejuustot sekoitettuina esimerkiksi Snellmanin Maksapasteijoiden kanssa.

3. Perinteinen voileipäkakku -ohje jättää tilaa myös luovuudelle.

Yleensä voileipäkakun koristelussa kootaan yhteen koko voileipäkakun makumaailma ja käytetään samoja raaka-aineita, kuin täytteissä. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Kuorrutukseen voi tehdä kokonaan täytteestä eroavan tahnan ja esimerkiksi monet kasvikset ovat näyttäviä koristeita voileipäkakun päälle erilaisista juustoista puhumattakaan. Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku -ohjeessa voileipäkakkuun käytetään sekä vaaleaa että tummaa leipää. Näin tehdään voileipäkakusta vielä entisestään näyttävämpi! Kontrasti vaalean ja tumman leivän välillä on hauska yksityiskohta, joka paljastuu vasta kakkua leikatessa. 

4. Pyöreä voileipäkakku piristää tarjoilua.

Notkuvasta juhlapöydästä voileipäkakun tunnistaa yleensä suorakulmaisesta muodostaan, mutta välillä voi repäistä ja tehdä vaikka pyöreän voileipäkakun! Herra Snellmanin ohjeessa pyöreä voileipäkakku saa sähäkkää makua Snellmanin kotimaisesta pippurimeetvurstista sekä koristeluun käytettävästä Snellmanin pippurisesta naudanpaistista. Myös Herra Snellmanin Sydämellinen voileipäkakku on saanut pyöreän muodon! Pyöreä voileipäkakku -ohjetta voi toki hyödyntää myös perinteistä suorakulmaista voileipäkakkua tehdessä. 

snabba smörgåstårta

5. Nopea voileipäkakku pelastaa kiireisen emännän tai isännän.

Välillä ei aika vain yksinkertaisesti riitä keittiössä häärimiseen – myös Herra Snellman tietää tämän ja on siksi kehitellyt kaikille kiireisille emännille ja isännille reseptin, jossa leipäviipaleet on korvattu pehmeillä uunirieskoilla! Nopea voileipäkakku -ohje on raikas ja riittoisa isompiinkin juhliin. Katso miten näppärästi se valmistuu:

Nopea voileipäkakku -ohje videolla:

Jos kaipaat lisää inspritaatiota, katso YouTubessa kuinka valmistuu Pyöreä voileipäkakku!

Kaikki Herra Snellmanin voileipäkakkuohjeet löydät koottuna täältä.