Parsapekoni
3
30min kokonaisaika
Helppo
Parsapekoni tai pekoniparsa, kääntelipä tätä miten päin tahansa, niin yksi asia on varma. Parsapekoni on nimittäin nopea ja helppo valmistaa. Valmista pekoniparsa uunissa tai grillissä lisukkeeksi lempiruokasi kylkeen tai vaikkapa osaksi brunssia. Ja tottahan toki parsapekoni maistuu nopeana välipalana myös sellaisenaan.
Erityisen hyvä parsapekoni vaatii tietysti myös hyvän pekonin ja meillä Snellmanillahan tehdään aidosti suomalaista pekonia. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa. Kunnon pekonia!
Ainekset
Parsapekoni
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 250 g vihreää tankoparsaa
Ohje
Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä n. 1 cm kuivaa kantaa pois.
Kuori parsat ohuelti noin puolesta välistä alaspäin.
Kääri pekoniviipale kunkin parsan ympärille.
Laita parsapekonit grilliin muutamaksi minuutiksi tai kypsennä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, niin että pekoni on sopivan rapeaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 742 kJ / 179 kcal | 816 kJ / 197 kcal |
Rasva | 14.1 g | 15.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.5 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 2 g | 2.2 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 2.1 g |
Proteiini | 10 g | 11 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 2.9 g |
Suola | 1.2 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.