Helpot cocktailpalat
4
20min työaika + 50min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon jalapeno-cheddar lihapullat 270 g
- 6 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl appelsiinia viipaleina
- 1 kpl tuoretta jalapenoa
- 1 tl sormisuolaa
- 1 kpl pkt (160 g) kotimaista cheddarjuustoa
- 2 kpl rosmariinin oksaa
- 3 dl oliiviöljyä
Ohje
Kuori valkosipulinkynnet. Pese appelsiini hyvin ja lohko puolikas appelsiini kahteen osaan. Leikkaa lohkot ohuiksi kolmion muotoisiksi viipaleiksi. Huuhtele jalapeno ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Lisää valkosipulit, appelsiinikolmiot sekä öljy pannulle ja lämmitä miedolla lämmöllä – ilman poreilua – 10 minuuttia. Kaada kulhoon, lisää sormisuola, rosmariini sekä jalapenoviipaleet. Sekoita.
Lisää pannulle öljyä tarvittaessa ja paista lihapullat kauniin ruskeiksi. Murra cheddarjuusto suupalan kokoisiksi paloiksi. Yhdistä kaikki raaka-aineet ja anna niiden maustua puoli tuntia ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1203 kJ / 291 kcal | 2407 kJ / 581 kcal |
Rasva | 25.3 g | 50.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.4 g | 16.9 g |
Hiilihydraatit | 4 g | 8 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 3.1 g |
Proteiini | 12 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.7 g |
Suola | 1.5 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.