Lenkki-lehtikaalifrittata
45min
2
Helppo
Ainekset
Lenkki-lehtikaalifrittata
- 0.5 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 30 g lehtikaalia
- 1 kpl keitettyä perunaa
- 6 kpl kananmunaa
- 3 rkl maitoa
- 1 dl juustoraastetta
- 0.5 kpl punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl savupaprikajauhetta
Koristelu
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 0.5 kpl ruukkua rucolaa
Ohje
Tarvitset uuninkestävän paistinpannun tai vuoan, tässä käytettiin halkaisijaltaan 22 cm pannua
Hienonna lehtikaali, valkosipuli sekä punasipuli, ja kuullota niitä pannulla öljytilkassa hetki, kunnes kaali menee hieman kasaan
Viipaloi peruna ja lenkki. Lado perunat voidellun uunivuoan tai uuninkestävän pannun pohjalle, mausta suolalla, ja nosta päälle lehtikaali-sipuliseos
Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos pannuun. Nosta päälle juustoraaste sekä lenkkiviipaleet, ja ripauta mukaan vielä hyppysellinen savupaprikaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin
Koristele halutessasi lehtipersiljalla tai rucolalla
Viipaloi ja tarjoile.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 390 g | |
---|---|---|
Energia | 701 kJ / 169 kcal | 2734 kJ / 658 kcal |
Rasva | 11.7 g | 45.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.5 g | 17.4 g |
Hiilihydraatit | 3.6 g | 14 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 3.3 g |
Proteiini | 11 g | 44 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 4.2 g |
Suola | 1.1 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.