Hampurilaispihvit
15min
4
Helppo
Ainekset
Hampurilaispihvit
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl mustapippuria
Ohje
Leikkaa pihvit suoraan burgerjauhelihatangosta pakkauksen apuviivoja apuna käyttäen. Yhdellä viivanvälillä (n. 1 cm) syntyvät n. 80 g pihvit, kahdella viivanvälillä puolestaan nämä sopivasti paksut ja mehevät, noin 160 g burgerpihvit. Käytä sahalaitaista leipäveistä tai erittäin terävää keittiöveistä.
Muotoile pihveistä hieman sämpylää leveämpiä. Tee keskelle pihvejä pieni painauma.
Grillaa pihvit kuumassa kaasu- tai hiiligrillissä. Voit toki halutessasi myös paistaa hampurilaispihvit uunissa tai pannulla. Paistoaika on parista minuutista kymmeneen pihvien paksuudesta, lämmöstä ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Mausta valmiit hampurilaispihvit merisuolalla ja mustapippurilla. Jos valmistat juustohampurilaisia, lisää juustoviipaleet kuumien pihvien päälle ja anna sulaa hetki ennen tarjoilua.
Lisää pihvit hampurilaisten väliin ja tuunaa mieleiseksi suosikkilisukkeillasi. Herkuttele!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1245 kJ / 300 kcal | 1619 kJ / 390 kcal |
Rasva | 23.6 g | 30.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.9 g | 14.1 g |
Hiilihydraatit | 0.1 g | 0.2 g |
- josta sokereita | 0 g | 0 g |
Proteiini | 21 g | 28 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
Suola | 1.2 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.