Makkarakeitto
6
15min työaika + 35min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 8 kpl perunaa
- 1 kpl pala purjosipulia
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl lanttua
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 10 kpl maustepippuria
- 0.5 tl suolaa
- 2 l vettä
- 2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
- 2 tl öljyä
Ohje
Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja kuutio lanttu.
Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta lihaliemikuutiolla, maustepippurilla ja suolalla. Lisää paloitellut juurekset ja keitä 10 minuuttia.
Juuresten kypsyessä kuori perunat ja paloittele ne. Halkaise purjo ja huutele se tarvittaessa. Hienonna purjo.
Kuutioi lenkki ja ruskista öljyssä paistinpannulla. Lisää hienonnettu purjo ja jatka kypsennystä hetki.
Laita perunat, makkarat ja purjo kattilaan. Lisää vettä tarvittaessa niin, että kaikki ainekset peittyvät.
Anna makkarakeiton kiehua noin 15–20 minuuttia kunnes perunat ja juurekset ovat pehmeitä.
Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
Vinkkejä
Halutessasi voit korvata makkarakeiton reseptistä purjon, porkkanan ja lantun keittojuurekset-pakastepussilla.
Tutustu myös tähän aasialaisilla mauilla tuunattuun thaimaalaisen makkarakeiton reseptiin sekä härkäpapuja ja pinaattia sisältäävään makkarakeittoon grillimakkarasta. Myöskin borssikeitto nakeilla höystettynä on kokeilemisen arvoinen. Eikä unohtaa sovi myöskään Herra Snellmanin perinteisen makkarakastikkeen reseptiä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 249 kJ / 60 kcal | 1244 kJ / 298 kcal |
Rasva | 3.4 g | 17.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.2 g | 6.1 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 22.7 g |
- josta sokereita | 1.2 g | 5.9 g |
Proteiini | 2 g | 12 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3.7 g |
Suola | 0.7 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.