Juhannus

Juhannus on keskikesän suuri juhla, aurinko ei laske ja yötön yö on täynnä taikaa.  Juhannukseen kuuluvat myös ystävät ja tietenkin juhannusruoka. Pöytä notkuu toinen toistaan maistuvampia herkkuja ja grilli on kuumana melkein koko pitkän päivän ja yön. Juhannuksen kattaus on kesäruokaa parhaimmillaan; perinteisesti mittumaarin menu koostuu pitkälti grilliruoasta ja siihen sopivista herkullisista lisukkeista, kuten esimerkiksi perunasalaatista.

Alla kaikki juhannusruokareseptimme; selaa ja löydä suosikkisi! Katso myös ruokalaji-ruokalajilta ehdotuksemme juhannusmenun rungoksi täältä.

Juhannusruokaa ja perinteitä

Juhannusperinteitä löytyy paljon: saunotaan, poltetaan kokkoja (kokon tarkoitus oli pitää pahat henget loitolla), pystytetään juhannussalkoja, juhannuskoivut koristelevat pihapiiriä, tanssitaan juhannustanssit, kerätään kukkia ja tehdään juhannustaikoja siinä toivossa, että saa nähdä tulevan puolisonsa.

Juhannusruokaa

Juhannuksena on tavanomaista, että yhteen kokoontuvat ystävät tuovat mukanaan jonkinlaista juhannusruokaa. Jotta juhannuskattaus on mahdollisimman laaja, niin kannattaa etukäteen sopia mitä kukakin tuo. Myös omat makumieltymykset on syytä huomioida, jotta juhannusmenu on mahdollisimman onnistunut. Juhannusruoan kylkeen sopivat lisukkeet kannattaa lisukkeesta riippuen valmistaa joko edellisenä päivänä tai vasta ennen tarjoilua. Maustumisaikaa vaativat lisukkeet kannattaa valmistaa jo edeltävänä päivänä, kun taas raikkaat salaatit vasta juuri ennen tarjoilua.

Luo onnistunut juhannus ja kata pöytään mieleistäsi juhannusruokaa näillä resepteillä!