Siirry sisältöön
Täytetyt paprikat ja 15 muuta nopeaa arkiruokaa uunissa

Täytetyt paprikat ja 15 muuta nopeaa arkiruokaa uunissa

Täytetyt paprikat ON NOPEA JA TÄYTTÄVÄ ARKIRUOKA

Tämä on yksi näppärimmistä arkiruoista, joka on vieläpä helppo tuunata mieleisekseen täytteen makuja muokkaamalla. Herra Snellmanin täytetyt paprikat jauhelihatäytteellä -ohjeesta on karsittu pois kaikki turha, mutta halutessasi voit lisätä raakaan jauhelihataikinaan esimerkiksi pekonia, juureksia, jalopenoja, oliiveja, kapriksia tai vaikka sieniä!

Muuta nopeaa arkiruokaa

Täytetyt paprikat ovat sekä herkullisia että nopeita valmistaa. Samaan kategoriaan kuuluvat myös monet muut jauheliharuoat sekä makkarasta valmisteut ruoat. Esimerkiksi nämä 6 arkiruokaa valmistuvat näillä ohjeilla käden käänteessä:

Mitä muita täytettyjä kasviksia voi laittaa uunissa?

Täytetyt paprikat jauhelihasta ovat mehevä ruokalaji, jossa rouhea jauheliha yhdistyy paprikoiden pehmeyteen – mutta myös muut kasvikset, kuin paprika, sopivat hyvin kypsennettäväksi uunissa! Perinteisimmät uunissa valmistettavista, niin sanotuista täytetyistä kasviksista, ovat tietysti kaalikääryleet, mutta muita herkullisia täytettyjä kasviksia ovat muun muassa:

PERJANTAIRUOKAA PARHAIMMILLAAN

Monessa perheessä syödään arkiviikon päätteeksi niin sanottua perjantairuokaa, mikä usein tarkoittaa perusarkiruokaa vähän herkullisempia ja helppotekoisempia ruokalajeja kuten pizzaa tai vaikkapa lämpimiä voileipiä. Usein perjantairuokaa on tapana valmistaa koko perheen voimin ja nauttia yhteisestä keittiössä ja ruokapöydässä vietetystä ajasta. Täytetyt paprikat ovat perjantairuokaa parhaimmillaan, mutta myös nämä 4 reseptiä sopivat loistavasti päättämään arkiviikon perheen tai miksei myös ystävien kesken: