Ruokaa jauhelihasta – 10 helppoa ja herkullista reseptiä

20.06.2016

Yllättikö arki etkä keksi mitä ruokaa jauhelihasta sitä tänään tekisi? Ei hätää, jauhelihakastike on takuuvarma ja helppo jauheliharuoka. Jotta sinulla kuitenkin olisi myös valinnanvaraa, listasimme tähän kaikkiaan kymmenen erilaista, mutta taatusti herkullista ruokaa jauhelihasta. Selaile läpi ja valitse mieleisesi jauheliharesepti juuri tähän hetkeen. Näitä ruokaohjeita voit toki helposti muokata myös oman makusi mukaan.

Herra Snellmanin top 10 jauhelihareseptit

1. Jauhelihakastike

Arki tai viikonloppu, jauhelihakastike on klassikko, jota piristät helposti omilla suosikkimausteillasi. Katso resepti!

Jauhelihakastike

2. Makaronilaatikko

Perinteinen makaronilaatikko on loppujen lopuksi yllättävän helppo jauheliharuoka. Sitä on myös helppo muunnella haluamillaan lisukkeilla. Katso resepti!

Jauhelihamakaronilaatikko

3. Pekoni-lihamureke

Lihamureke on mitä parhainta arkiruokaa. Entistä herkullisemmaksi jauhelihamureke muuttuu, kun se kietodaan rapeaan pekoniin. Katso resepti!

Pekonilla silattu jauhelihamureke

4. Lihapullat

Lihapullia herkullisempaa ruokaa jauhelihasta on vaikea keksiä. Koko perheen kestosuosikki! Katso resepti!

Lihapullat Kunnon paistijauhelihasta

5. Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on edullinen ja helppo jauheliharuoka, jonka mehevyyteen on helppo ihastua kerran maistettuaan. Tämä kaalilaatikko valmistuu tietenkin Herra Snellmanin hyväksi havaitulla reseptillä.

Jauheliha-kaalilaatikko

6. Jauhelihapiirakka

Paitsi tavanomaisempaa ruokaa, jauhelihasta valmistat kätevästi myös vaikkapa ruokaisan piirakan. Tämä jauhelihapiirakka maistuu koko perheelle ja kelpaa vaikka viikonlopun kevyeksi lounaaksi. Katso resepti!

Jauhelihapiirakka

7. Kaalikääryleet

Kaalikääryleet ei kenties ole se kaikkein helpoin jauheliharuoka, sillä ne vaativat hieman viitseliäisyyttä. Herkullinen lopputulos on kuitenkin ehdottomasti sen arvoista. Katso resepti!

Kaalikääryleet jauhelihatäytteellä

8. Jauhelihapihvit

Jos todella haluat tehdä nopeasti jotain ruokaa jauhelihasta, niin tämä jauhelihapihviresepti on se kaikkein yksinkertaisin. Perusraaka-aineet ilman konstailuja. Katso resepti!

Jauhelihapihvit

9. Chili con carne

Jauhelihasta valmistat myös monia hieman eksoottisempia ruokia. Chili con carne eli chilipippuria ja lihaa on tästä hyvä esimerkki. Katso resepti!

chili con carne resepti

10. Lihaisat nachot uunissa

Siinä missä muut listatut reseptit ovat selkeämmin ruokaohjeita, ovat nämä uunissa valmistetut nachot pikemminkin helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Katso resepti!

Nachopelti jauhelihalla

Mikäli et vieläkään löytänyt mieleistäsi ruokaa jauhelihasta, löydät sivuiltamme vielä paljon lisää ruokaohjeita, joissa on käytetty jauhelihaa. Kokeile esimerkiksi jauheliharisottoa, lasagneajauheliha-perunasoselaatikkoa, jauhelihalla täytettyä munakasrullaa tai klassista jauhelihapizzaa. Muistathan myös, että eri ruokalajien valmistukseen kannattaa kokeilla erilaisia jauhelihoja, sillä esimerkiksi possun ja naudan jauheliha eroaa toisistaan niin maun, koostumuksen kuin rasvaisuuden suhteen.

Katso lisää jauhelihareseptejä tai selaa muita helppoja reseptejämme.