Liharuokia, joita suomalaiset kokkasivat vuonna 2016
Me Snellmanilla haluamme tarjota laadukkaiden ja luonnollisten tuotteiden lisäksi myös mahdollisimman paljon hyviä käyttövinkkejä ja reseptejä näille tuotteille. Niinpä täältä kotisivuiltamme löytyykin monia toinen toistaan herkullisempia liharuokia. Nyt päätimme selvittää, mitkä olivat niitä suosituimpia liharuokia, joita suomalaiset kokkasivat vuoden 2016 aikana. Kotisivuillamme vieraili viime vuoden aikana satojatuhansia hyvän ruoan ystäviä ja tähän olemme nyt koonneet ne kaikkein eniten kiinnostusta herättäneet reseptit.
Suosituimpia liharuokia – TOP 10
Viime vuoden suosituimpien liharuokien kärkikymmenikköön mahtui monia tuttuja ja jopa klassisia liharuokia. Vaan olipa mukana myös ainakin yksi hieman tuoreempi tuttavuus, nimittäin nachopelti, joka Kunnon jauhelihalla höystettynä onkin mitä oivallisinta naposteltavaa vaikka illanviettoihin.
Herkullinen naudan sisäpaisti valmistuu uunissa lähes itsestään ja paistomittarin avulla saat lopputuloksesta juuri sellaisen kuin haluat. Helppo ja herkullinen naudan sisäpaisti ei suotta ole viime vuoden suosituin liharuoka.
Herra Snellmanin yksinkertaiset jauhelihapihvit tehdään laadukkaista perusraaka-aineista ilman erikoisuuksia ja siksipä ne maistuvatkin niin monelle. Tärkeimpänä raaka-aineena on luonnollisesti tuoreesta pakastamattomasta lihasta valmistamamme Kunnon jauheliha.
Palapaisti hautuu mureaksi miedolla lämmöllä ja lopputulos on viedä kielen mennessään. Ajan kanssa valmistuva pataruoka sopii kiireettömään viikonloppuun ja lämmikkeeksi talven keskelle.
Toisin kuin monissa resepteissä, näissä lihapullissa yksi ainesosa ei ole valmis sipulikeitto. Sen sijaan Herra Snellmanin Paremmat lihapullat sisältävät tuoretta sipulia ja ne tärkeimmät mausteet, Kunnon jauhelihaa unohtamatta.
Pulled pork Herra Snellmanin tapaan saa marinoitua yön yli ja valmistuu ajan kanssa hauduttamalla uunissa. Suorastaan sulavan hyvää!
6. Maukas karjalanpaisti
Herra Snellmanin karjalanpaisti sisältää vain kuusi ainesosaa. Pääosassa on luonnollisesti maistuva ja laadukas liha. Tämä juhlapöydistä tuttu liharuoka sopii hyvin myös arkeen.
Uunissa valmistettavat nachot ovat mitä mainiointa naposteltavaa. Etenkin kun lisukkeena on sekä pekonia että Kunnon paistijauhelihaa, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan.
Makaronilaatikko on vuodesta toiseeen yksi suosituimpia liharuokia. Ja onhan se herkullista! Herra Snellmanin Kunnon makaronilaatikko maistuu koko perheelle!
Lihapullien suuresta suosiosta kertoo jotain sekin, että haetuimpien reseptien listalta löytyy useampiakin versioita lihapullista. Nämä lihapullat säilyttävät mehevyytensä, sillä taikina tehdään hieman enemmän rasvaa sisältävästä Kunnon täyteläisestä naudan jauhelihasta.
Täyteläisen pehmeä, kermaisan pippurinen ja vieläpä helppo valmistaa. Mitä muuta sitä voi liharuoalta odottaa.
Makkaraa monessa muodossa
Nakit ja makkarat eivät kuulu vain kesän grillikauteen, vaan niistä laitetaan monipuolisesti liharuokaa ympäri vuoden. Keitot ja kastikkeet ovat varmasti monille tuttuja, mutta miltäpä kuulostaisi todellinen makkaran ystävän grilliherkku, nimittäin pekoniin kääritty grillimakkara juustoisen tulisella täytteellä?
Pekoniin käärittyä grillimakkaraa jalapeno-juustotäytteellä
Mikäli haluat makkaraan hieman uutta makua, niin tähän yhdistelmään sitä tuo sopivasti tulinen juustotäyte sekä paprika. Kokonaisuuden kruunaavat BBQ-kastikkeella sivellyt pekonisiivut. Onnistuu kätevästi myös ilman grilliä uunin ja paistinpannun avulla!
Nakkikeitto
Arjen herkku ja koko perheen suosikki. Entistä parempaa nakkikeitosta tulee Herra Snellmanin Kunnon nakkimakkaroilla. Valitse makusi mukaan kuoreton tai kuorellinen.
Makkarakeitto
Vaivatonta ja nopeaa arkiruokaa tämäkin. Lisäksi kuuma makkarakeitto lämmittää kylminä syys- ja talvipäivinä. Erityisen herkullinen makkarakeitto syntyy luonnollisesti paljon suomalaista lihaa sisältävästä makkarasta, johon ei ole lisätty lainkaan fosfaattia.
Perinteinen makkarakastike
Herra Snellmanin makkarakastike tehdään makkarasta, jossa on oikeasti runsaasti lihaa ja vähemmän lisäaineita. Tämä konstailematon kastike on parhaimmillaan keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.
Pikkusuolaista, täynnä suuria makuja
Myös näistä pikkusuolaisista suurin osa on varmasti jo entuudestaan tuttuja, mutta mikäli haluat kokeilla jotain uutta, suosittelemme kokeilemaan helppoja ja suorastaan vastustamattomia pekoni-munakuppeja, jotka sopivat oivallisesti viikonlopun aamiaispöytään.
Suolainen pannari
Pannukakusta voi tehdä myös suolaisen version. Täytteeksi Herra Snellman suosittelee aidosti lihaisia ja ilman natriumglutamaattia valmistettuja perinteisiä leikkeleitä.
Pekoni-munakupit
Pekoni ja kananmuna. Siinäpä vasta tuhdin aamiaisen kulmakivet. Ja tässä uusi tapa nauttia nämä yhdessä.
Herkullinen munakas
Täytetty munakas maistuu niin aamiaspöydässä kuin brunssilla. Täytä makusi mukaan ja nauti. Helppoa ja huokeaakin.
Kinkkupiirakka
Kermaisan herkullinen kinkkupiirakka onkin paras piirakka saa makunsa Herra Snellmanin kinkkusuikaleista. Muita täytteitä voit vaihdella ja lisäillä makusi mukaan.
Lämpimät leivät
Herra Snellmanin lämpimät leivät sisältävät suorastaan Savustajan palvikinkkua, jossa on suussasulavan murea rakenne ja aidon leppäsavustuksen aikaansaaman lempeän voimakas savunmaku. Nautitaan kylmän maitolasillisen kanssa.
Tuttuja liharuokia possusta
Possu maistuu erityisesti grillattuna, kuten ribsien ja grillikyljen suosio osoittaa. Toisaalta mikäli vielä ei huvita viritellä grilliä ulkosalle, löytyy listalta myös vaihtoehtoja keittiön lämmössä valmistettavaksi. Näistä porsaan sisäfilee uunissa oli viime vuoden suosituimpia liharuokia possusta.
Ribsit
Porsaan ribsit kuuluvat grillikauden suosikkeihin, mutta ne voi valmistaa myös kokonaan uunissa. Herra Snellmanin ribsit valmistetaan omasta maatiaispossustamme, jonka voidaan sanoa olevan maailman suomalaisin possu.
Leivitetty porsaan leike
Gluteenittomalla leivitteellä kuorrutetut porsaanleikkeet Herra Snellmanin tapaan valmistuvat käden käänteessä. Lisukkeeksi kelpaa niin tuore salaatti kuin vaikkapa ranskalaiset.
Grillikylki
Grilllikylki on ribsien ohella varsinainen grillikauden klassikko. Suosituksemme on suomalaisesta gm-vapaasta lihasta valmistetut Maatiaispossun grillikyljet.
Mehevä porsaan sisäfilee uunissa
Tämä ruokalaji, vaatii vain hieman aikaa, mutta murea sisäfilee on odottamisen arvoinen. Samalla uunissa kypsyvät lisukkeeksi tuoreet vihannekset.
Liharuokia naudasta
Naudasta valmistuu toinen toistaan herkullisempia liharuokia. Perinteinen lihakeitto kypsyy pitkään ja vie kielen mennessään. Uusista Ohuen ohuista pihveistämme voi puolestaan tehdä helposti täytettyjä liharullia omalla lempitäytteellään. Suosittelemme kokeilemaan!
Pippuripihvi rotukarjan jauhelihasta
Herkullisen pippuripihvin voi valmistaa myös jauhelihasta. Ja tässä tapauksessa mehukkaasta Kunnon rotukarjan paistijauhelihasta.
Täytetyt naudanliharullat
Naudan ohuen ohuesta sisäpaistista syntyvät kätevästi täytetyt rullat. Tässä reseptissä täytteenä on Dijon-sinappia ja pippurista kinkkua.
Perinteinen lihakeitto
Hyvä lihakeitto syntyy tuoreista kasviksista ja tietenkin Kunnon lihasta. Tässä reseptissä käytetyt naudan paistipalat leikataan pakastamattomasta suomalaisesta naudanlihasta.
Liharuokia uunissa valmistettavaksi
Mehevyys ja mureus on monen hyvän liharuoan salaisuus ja niinpä niiden valmistukseen kuuluukin oleellisena osana pitkä kypsytys uunissa. Näistä yllättävän suureen suosiooon Facebook-sivullamme nousi padassa valmistettava merimiespihvi, jonka maun viimeistelee loraus kotikaljaa. Mikäli etsit liharuokia uunissa valmistettavaksi, suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan ainakin tätä ansaitun paluun tehnyttä klassikkoruokaa!
Lihapata ranskalaisittain
Tämä punaviinillä maustettu makoisa pataruoka etsii vertaistaan. Herkkusieniä, hillosipuleita, valkosipulia, tomaattimurskaa ja tietenkin Herra Snellmanin Naudan palapaistia tuoreesta pakastamattomasta lihasta.
Pekoniin kääritty lihamureke
Lihamureke saa uutta makua, kun se sivellään ketsupilla tai chilikastikkeella ja kiedotaan herkulliseen ja rapeaksi paistuvaan pekoniin.
Merimiespihvi padassa
Erittäin ohueksi viipaloitu Snellmanin Naudan ohuen ohut sisäpaisti soveltuu erinomaisesti merimiespihvin raaka-aineeksi. Merimiespihvi on muuten nimestään huolimatta mitä mainioin pataruoka.
Kaalilaatikko
Kunnon kaalilaatikko valmistuu Kunnon sika-nauta jauhelihasta, jossa on riittävästi rasvaa, jotta lopputulos uunissa kypsentämisen jälkeenkin taatusti mehevä.
Kinkkukiusaus
Kinkkukiusaus ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Isommasta annoksesta riittää syötävää useampaan kertaan.
Lasagne
Lasagne Herra Snellmanin tapaan tehdään perinteisellä tavalla ilman erikoisuuksia. Kotona tehty lasagne maistuu taatusti!
Liharuokia jokaiseen makuun
Tässä olivat ne vuoden 2016 suosituimmat liharuoat ja mukaan mahtui niin pääruokia kuin pikkusuolaista ja naposteltavaakin. Löytyikö oma suosikkisi listalta? Tai löysitkö jonkin uuden tai pitkään unohduksissa olleen reseptin, jota täytyy päästä kokeilemaan? Kerro terveisesi Facebook-sivuillamme!
Jaa tämä kirjoitus ystävillesi ja katso ovatko he samaa mieltä suosituimmista liharuoista!