Hoppa till innehållet
Liharuokia, joita suomalaiset kokkasivat vuonna 2016

Köttrecept, som finländare lagade under 2016

Vi på Snellman vill erbjuda så väl kvalitetsprodukter och naturliga produkter som så mycket som möjligt bra tips och recept för dessa produkter. Därför hittar du flera bra köttrecept på vår hemsida. Nu kollade vi vilka maträtter som finländarna gjorde 2016. Hundratusentals personer som gillar bra köttrecept besökte vår hemsida under föregående året, och här har vi samlat ihop de recept som var av störst intresse.

Populäraste köttrecepten – topp 10

Förra året var de populäraste och möjligtvis godaste köttrecepten av olika slag. Med i topplistan hittas både bekanta och till och med klassiska köttrecept. Det finns med åtminstone en färskare nyhet, nämligen nachos med köttfärs och bacon. Det är ett bra köttrecept med Riktigt malet kött som passar perfekt exempelvis till kvällsmingel.

1. Nöt innerstek

En bra nöt innerstek blir klar i ugnen i princip av sig själv med hjälp av en stektermometer. På så sätt kan du göra innersteken exakt så du vill att den ska vara. En enkel och utsökt nöt innerstek är av god orsak det populäraste köttreceptet.

naudan sisäpaisti

2. Delikata maletköttbiffar

Herr Snellmans simpla biffar av malet kött har gjorts av grundråvaror av hög kvalitet utan desto större finesser. Därför smakar biffarna också för så många olika personer. Den viktigaste råvaran är naturligtvis färskt kött som inte blivit nerfryst, dvs. Snellmans Riktigt malet kött.

jauhelihapihvit

3. Mustig gryta av nötstek

Grytan får sjuda på låg värme en bra tid, vilket gör att köttet blir underbart mört. Denna gryta går säkert åt på nolltid och passar bra för ett stressfritt veckoslut, och värmer mitt i vintern.

palapaisti

4. Bättre köttbullar

Till skillnad från andra recept saknar detta recept på bättre köttbullar en ingrediens, nämligen färdig löksoppa. Däremot har detta Herr Snellmans recept färsk lök, de viktigaste kryddorna och såklart även Riktigt malet kött.

paremmat lihapullat

5. Läcker pulled pork

Pulled pork på Herr Snellmans vis får stå i marinad över natten och sedan tillreds köttet i ugnen på låg temperatur. Ett så gott köttrecept att det börjar vattnas i munnen!

pulled pork

6. Smaklig karelsk stek

Herr Snellmans karelska stek innehåller enbart sex ingredienser. Huvudingrediensen är så klart utsökt kött av hög kvalitet. Detta recept fungerar bra för både fest och vardag.

karjalanpaisti

7. Nachos med köttfärs och bacon i ugn

Dessa nachos blir klara i ugnen och är väldigt bra som snacks. Ingredienserna består av både bacon och Riktigt stekmalet kött, som inte under stekning sipprar för mycket fett eller blir för smulig.

nachopelti

8. Riktig makaronilåda

Makaronilåda kan ses som det godaste köttreceptet, då det från år till år är ett av de populäraste rätterna. Och nog smakar det bra! Herr Snellmans makaronilåda smakar för hela familjen.

makaronilaatikko

9. Enkla köttbullar

Köttbullar är väldigt populära och därför är olika slags recept på köttbullar även ett av de recept som söks mest. Dessa köttbullar behåller sin saftighet eftersom det i degen ingår Riktigt malet kött, som innehåller en aning extra fett.

lihapullat

10. Oxkruka

Fylligt mjuk, gräddigt pepprig och dessutom ett enkelt recept att laga. Allt det som önskas av en kötträtt hittas i detta recept.

härkäruukku

Korv i flera former

Knackkorvar och korvar hör inte enbart till sommarens grillsäsonger, utan det kan lagas flera olika slags köttmaträtter av dem under årets alla säsonger. Soppor och såser med korv är säkert bekanta för alla, men hur låter det med en äkta grilldelikatess som baconlindad korv fylld med härligt stark ostfyllning? Det smakar helt säkert för alla som gillar grillkorv.

Baconlin­dad grill­korv med ja­la­pe­no-ost­fyll­ning
Ifall du vill ha lite extra smak i korven så är detta recept något för dig. Paprika och den tillräckligt starka ostfyllningen tar med sig härliga smakkombinationen. Helheten kronas av baconskivorna som penslats med BBQ-sås. Detta enkla köttrecept lyckas även utan grill och på stekpannan istället!

Knackkorvsoppa
En vardagsklassiker och hela familjens favorit. En bättre korvsoppa fås av Herr Snellmans Riktiga knackkorvar. Du kan välja antingen med skal eller utan, enligt dina preferenser.

Korvsoppa
Detta recept är även en enkel och snabb rätt att laga. En korvsoppa värmer bra på kalla höst- och vinterdagar. Och en extra god korvsoppa blir naturligtvis till av korv som innehåller rikligt med finländskt kött och utan tillsatt fosfat.

Traditionell korvsås
Herr Snellmans korvsås görs av korv som innehåller rikligt med kött och mindre tillsatsämnen. Detta enkla köttrecept passar bäst med kokt potatis eller potatismos.

Salta snacks med fylliga smaker

En del av dessa salta snacks är bekanta från tidigare men ifall du vill prova på någonting nytt så rekommenderar vi att prova på enkla och olidligt goda baconlindade ägg. De kan till exempel avnjutas som morgonmål under ett ledigt veckoslut.

Salt pannkaka
Pannkaka kan även göras saltig. Som fyllning rekommenderar Herr Snellman riktigt köttiga uppskärningar utan natriumglutamat. 

Baconlindade ägg
Bacon och ägg. Där har vi verkligen ett mäktigt morgonmål. Här är även ett nytt sätt att njuta av dem tillsammans. 

Utsökt omelett
En fylld omelett smakar så väl på morgonmålsbordet som till brunch. Fyll omeletten enligt din smak och njut. Enkelt och billigt matrecept dessutom.

Skinkpaj
Denna gräddiga skinkpaj är en av de bästa köttrecepten, och får smak av Herr Snellmans skinkstrimlor. Andra fyllningar kan varieras efter smak.

Varma bröd
Herr Snellmans varma bröd innehåller Palvad skinka, en något rökigare uppskärning. Skinkan har en mör konsistens som helt enkelt smälter i munnen och har rökts med äkta alrök för att få en tillräcklig rökig smak. Varma bröd avnjuts bäst med ett glas kall mjölk.

Bekanta köttrecept med gris

Gris är gott, speciellt som grillad. Ribs och grillsida är bra exempel på varför det är så gott med sådana köttrecept. Å andra sidan om det inte ännu lockar att släpa ut grillen kan de även tillredas i köket. Följande recept med gris inrefilé i ugn var förra årets populäraste köttrecept med gris.

Ribs
Grisribs hör till grillsäsongens favoriter men de kan även lagas hemma i ugnen. Dessa ribs görs av Herr Snellmans egna lantgris, som kan sägas vara världens mest finländska gris.

Panerad grisschnitzel
Herr Snellmans grisschnitzel får en glutenfri panering och blir klara på ett ögonblick. Som sidorätt fungerar t.ex. sallad eller pommes frites.

Grillsida
Grillsida är tillsammans med ribs en riktig klassiker under grillsäsongen. Vi rekommenderar att använda Snellmans Grillsida av lantgris, alltså finländskt gm-fritt kött.

Saftig grisinrefilé i ugnen
Denna maträtt kräver lite tid men den möra inrefilén är verkligen värd all väntan. Samtidigt så tillreds färska grönsaker i ugnen, som fungerar som en läcker sidorätt.

Köttrecept av nöt

Av nöt kan du laga flera olika bra köttrecept. En traditionell köttsoppa får sjuda på låg värme och kan vara enligt några ett av de bästa köttrecepten. Av de nya Tunna biffarna går det enkelt att laga fyllda rullar med egen favoritfyllning. Vi rekommenderar!

Pepparbiff med malet kött på rasboskap
En läcker pepparbiff kan tillagas även av malet kött. I detta fall har vi använt Riktigt malet kött på rasboskap.

Nötköttsrullader
Av Snellmans Tunna innerstek av nöt lyckas du smidigt att laga fyllda köttrullader. Detta recept har fått som fyllning Dijonsenap och skinka med pepparsmak.

Traditionell köttsoppa
En bra köttsoppa blir till av färska grönsaker och såklart Riktigt malet kött. I detta recept används nötstek som skärs av finländskt nötkött som inte blivit nerfryst.

Köttrecept i ugn

Saftigt och mört. Så beskrivs flera kötträtter. För att nå det bästa resultatet måste man ibland även låta det ta en lång tid för köttet att mogna i ugn. Herr Snellmans sjömansbiffar i gryta, där svagdricka ger en extra härlig smak, blev förvånansvärt populära på vår Facebook-sida. Söker du efter att göra en kötträtt i ugn rekommenderar vi verkligen att prova på denna gamla goding!

Köttgryta på franskt vis
Det kan vara svårt att toppa denna läckra köttgryta, som innehåller rödvin. Receptet består av champinjoner, syltlökar, vitlök, tomatkross och självklart Herr Snellmans tärnade nötstek, som görs av färskt ofruset kött. 

Köttfärslimpa med bacon
En köttfärslimpa får ny smak då den penslas med ketchup eller chilisås och inlindas i knaprig och god bacon.

Sjömansbiffar i gryta
Snellmans Tunna innerstek av nöt lämpar sig väldigt bra för sjömansbiffar. Även om det heter ”sjömansbiff” är rätten en utsökt gryta.

Kållåda
För en ordentlig kållåda används Riktigt malet kött av gris och nöt, som har tillräckligt med fett så att slutresultatet säkerligen är saftigt även efter att kållådan fått stå i ugnen.

Skinkfrestelse
En skinkfrestelse behöver knappast en utförligare presentation. Gör du en större portion räcker det till flera måltider.

Lasagne
Lasagne på Herr Snellmans vis görs på det traditionella viset utan större finesser. En hemlagad lasagne smakar alltid!

Köttrecept för alla smaker

Här var de populäraste köttrecepten för 2016. Med i topplistan rymdes både huvudrätter och salta snacks. Hittade du en favorit i listan? Eller hittade du ett recept som du bara råkat glömma bort och som du gärna skulle prova på igen? Dela med dig dina hälsningar på vår Facebook-sida!

Dela detta inlägg åt dina vänner och se ifall de är av samma åsikt gällande vilka de populäraste köttrecepten är.