Kebab och kebabsås

Betygsatt 0 av 5
Kebab ja kebabkastike 1

Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!

4 270 min

Ingredienser

  • 800 g stekmalet kött
  • 3 msk örtsalt
  • 2 msk mald svartpeppar
Kebabsås
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • 1 liten burk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sirap
  • 2 msk senap
  • 2 msk balsamico
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk Svartpepparkross
  • 1 tsk chili
  • 2 dl olja

Gör så här

  1. Kebab
  2. Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.
  3. Kebabsås
  4. Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer.
  5. Herr Snellmans recept, varsågod!
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept