Kebab och kebabsås
Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!
4
270 min
Ingredienser
-
- 800 g stekmalet kött
- 3 msk örtsalt
- 2 msk mald svartpeppar
- Kebabsås
-
- 1 lök
- 1 paprika
- 1 liten burk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk sirap
- 2 msk senap
- 2 msk balsamico
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- 2 tsk Svartpepparkross
- 1 tsk chili
- 2 dl olja
Kebab och kebabsås — Gör så här
-
- Kebab
- Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.
- Kebabsås
- Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer.
- Herr Snellmans recept, varsågod!
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.