Helppo voileipäkakku
24h 45min (josta aktiivista 45min)
10
Keskitaso
Ainekset
Lisäksi
- 16 kpl grahampaahtoleipäviipaletta
Kostutukseen
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 rkl vasikanfondia
Naudanpaistitäyte
- 400 g paprikatuorejuustoa
- 2 rkl punaista pestoa
- 3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut naudanpaisti 150 g
- 0.5 kpl Snellman Kevyt meetvursti 200 g
Kinkkutäyte
- 300 g yrttituorejuustoa
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 1 dl murennettua sinihomejuustoa
- 3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
Pinnalle
- 2.5 dl majoneesia
- 200 g maustettua tuorejuustoa
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut kevyesti savustettu kinkku 150 g
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl juustoraastetta
Maksamakkaratäyte
- 1 kpl Snellman Maksamakkara 300 g
- 3 rkl kurkkusalaattia
- 100 g yrttituorejuustoa
Ohje
Voit valita ohjeen kolmesta erilaisesta täytevaihtoehdosta tai käyttää vaikka kaikkia!
Annokset riittävät yhden kokonaisen nelikerroksisen voileipäkakun täytteeksi eli käyttäessäsi useampaa täytevaihtoehtoa samassa kakussa, muista tehdä pienemmät annokset.
Hienonna leikkeleviipaleet ja sekoita ne tai maksamakkara tuorejuuston kanssa.
Lisää mausteet ja vihersilppu ja pyöräytä ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Poista leipäviipaleista kuori kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Aseta neljä leipäviipaletta leivinpaperiarkille suoristetut kulmat vastakkain.
Kostuta leivät maustetulla maidolla.
Levitä pintaan kolmannes tahnasta ja aseta päälle neljä leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä.
Kääri kerrosleipä kostutettuun leivinpaperiin ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
Suorista reunat tukevalla sahalaitaisella veitsellä. Voileipäkkakku saa näin ryhdikkään muodon.
Sivele kakun pintaan ja reunoille majoneesia, tuore- tai sulatejuustoa.
Koristele voileipäkakku yrteillä ja juustoraasteella sekä Herra Snellmanin näyttävillä leikkeleillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 280 g | |
---|---|---|
Energia | 897 kJ / 216 kcal | 2512 kJ / 604 kcal |
Rasva | 15.2 g | 42.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.3 g | 20.5 g |
Hiilihydraatit | 11.5 g | 32.1 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 7.7 g |
Proteiini | 9 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 3.2 g |
Suola | 1.2 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Kokkaa resepti vaiheittain
Katso koko reseptivideo
VOILEIPÄKAKut juhlaan ja arkeen
Vaikka voileipäkakut ovatkin perinteisesti olleet ennen kaikkea juhlaruokaa, voivat ne oikeilla ohjeilla olla myös käteviä välipaloja arkeen. Herra Snellmanin reseptivalikoimasta löytyy yllä mainitun lasiin koottavan voileipäkakun lisäksi esimerkiksi myös suuhun sopivan pikkuvoileipäkakun resepti sekä pyöreistä uunirieskoista käden käänteessä kasattava nopea voileipäkku.
Voileipäkakkuohjeet ovat siitä käteviä, että niihin voi tuoda vaihtelevuutta erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Näin ollen jokainen voi löytää omaan makuunsa sopivan kokonaisuuden. Vaihtelevuutta voileipäkakkuun saa esimerkiksi kokeilemalla vaikka kaikkia meillä Snellmanilla valmistettuja mureita ja maistuvia leikkeleitä. Ne sopivat hienosti niin täytteeksi kuin koristeeksikin. Makumieltymystesi mukaan voit esimerkiksi valita Ohuen ohuen naudanpaistin, Ylikypsän kinkun tai Grillatun broilerinfileen.
Jotta voileipäkakusta saa sopivan kostean, sen voi kostuttaa esimerkiksi maidossa tai lihaliemessä. Reseptien täytevaihtoehtoja voi muokata oman maun mukaan, jotta lopputulos on omaan makuun juuri sopiva. Voileipäkakun täytteeksi voi esimerkiksi laittaa kurkkusalaattia, raastettua omenaa, keitettyä kananmunaa, ruohosipulia, sinihomejuustoa, erilaisia leikkeleitä ja maksapasteijaa.
Kokosimme kaikki voileipäkakkureseptimme tänne; kokeile ja löydä sopiva voileipäkakku tilanteeseen kuin tilanteeseen!